Påskepynt anno 2018

Påskepynt er traditionelt set domineret af gule, grønne og lilla farver. Men i 2018 er det de mere afdæmpede lyse påskefarver som hvid, sand, støvet grøn og rosa, der kendetegner påskepynten. Læs med her og bliv klogere på, hvordan påskepynten skal se ud anno 2018.

Skrevet af Imerco, d. 26-02-2018 i Tidens trends

De traditionelle symboler på påsken som æg, kyllinger, lam og påskeharer præger også påskepynten. Men du kan sagtens skrue ned for de traditionelle påskefigurer og farver og gå efter en mere stilren og moderne påskepynt, der stadig fanger påskestemningen. Den mere moderne påskepynt kan også bruges på påskebordet som en del af serveringen.

Elegante påskeæg

Påskeægget er den mest klassiske påskepynt og fås med et hav af forskellige motiver. I år er det de helt enkle og ensfarvede påskeæg, der hitter. Du kan gå den stilrene og nordiske vej ved at vælge et hvidt påskeæg med søde detaljer eller vælge en støvet grøn eller sart rosa farve, der sætter lidt underspillet kulør på påskepynten.

Se de smukke pynteæg her

Forårs-stilleben

Påskepynten anno 2018 skal ikke dominere i boligen, men indgå som en naturlig del- og i samspil med dit øvrige boligtilbehør. Et forårs-stilleben med masser af grene, blomster i vaser kombineret med din fineste påskepynt er en nem måde, at få påskepynten til at spille sammen med dine yndlings items. Vælg f.eks. påskeæg i forskellige størrelser med små søde motiver for at fremhæve forårsstemningen.

Se vores udvalg af Royal Copenhagen 2018 påskepynt her

Påskepynt på bordet

I 2018 rykker påskepynten ind på middagsbordet som en del af serveringen og bordpynten. Din bonbonniere med påskemotiv kan f.eks. bruges til servering af en lækker forret, og dine påskeæg med snor kan bruges som servietringe ved at komme snoren rundt om den foldede serviet.   

Se vores udvalg af Bjørn Wiinblad påskepynt her

Påsken byder også på søde sager, så hvorfor ikke lade de små påskedyr hjælpe til med serveringen.

Kagefad med tre kaniner

Læs også: Påskefrokost: Hvad skal du servere?

Påskepynt og forårsblomster

Påskeliljer, tulipaner og perlehyacint er påskebebudere, som i deres fulde flor giver din boligindretning et friskt forårspust. Kombiner flere små vaser med dine yndlings påskedyr i hvide og sarte farver, så har du en samling fuld af liv, der giver forårsstemning i hjemmet.

Påskepynt og forårsblomster

Hvorfor pynter vi op til påske med æg, kyllinger og lam?

Æg, kyllinger og lam er nogle af de mest almindelige og ældste påsketraditioner. Men hvorfor pynter vi op til påske med netop disse symboler?

Vi pynter med æg og påskekyllinger til påske som et symbol på Jesus opstandelse.  Æggeskallen ser livløs ud som graven, men inde i skallen tager et nyt liv sin begyndelse på samme måde, som Jesus brød ud af graven og genopstod påskemorgen. 

Påskelammet har ligesom ægget en reference til Jesus, som flere steder i Biblen kaldes Guds lam, der ofrer sig selv for menneskenes skyld. I det gamle testamente fortælles historien om den første påske. Her fik Moses besked fra Gud om at sige til alle hebræerne, at de skulle slagte et lam, smøre dets blod på dørkarmen til deres hus, så døden ville gå forbi og lade deres førstefødte overleve.

Et fint påskeæg er den oplagte værtindegave til påskefrokosten.

Se Royal Copenhagens 2018 påskepynt her

Relaterede artikler

Sådan kommunikerer unge uden mobilen
Tidens trends

Sådan kommunikerer unge uden mobilen

Gin og tonic: Tidens mest populære drink
Tidens trends

Gin og tonic: Tidens mest populære drink

Det skal du drikke til bryllupskagen
Tidens trends

Det skal du drikke til bryllupskagen

Slow juicer: Alt du skal vide om den populære saftpresser
Tidens trends

Slow juicer: Alt du skal vide om den populære saftpresser