Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Spar 20% på populære brands, når du køber for min. 200 kr.* Brug koden: Julehygge
Boligindretning

Julepynt - guide til julestemning i forskellige farveskalaer

Er du til klassisk julerød? Naturlige nuancer af træ? Eller måske kan du allerbedst lide at holde dit julehjem helt hvidt? Vi guider dig gennem flere forskellige temaer af julepynt, der alle emmer af hyggelig jul, men på hver sin måde.

Skrevet af Imerco · 11 november 2022

Det er så hyggeligt at pynte sit hjem op til jul – måske fordi vi kun gør det denne en gang om året? Uanset hvad, så er der hvert år plads til enten at holde traditionerne i hævd og gøre som man altid har gjort. Eller, man kan pynte op efter et nyt tema, der er anderledes end sidste år – måske endda en blanding? Vi guider dig i artiklen her gennem flere temaer, der skaber en hyggelig og gennemført julestemning.

Se alt julepynt.

Julepynt: Hvid som sne

Selvom det ikke nødvendigvis er sneklædte landskaber, der præger de danske vintre omkring jul, så er drømmen om hvid jul ikke langt væk. Den kan nemlig skabes i dit hjem og være akkurat ligeså hvid, som du vil have det! Hold det hele hvidt i hvidt - gå efter materialer som klart glas, papirpynt og understreg en julet stemning med detaljer i sølv.

Juletræspynt i hvide toner

Gå efter snefnug, iskrystaller, snehvide stjerner, papirpynt i hvidt samt julekugler i porcelæn – Så understreger du, at det nok skal blive en hvid jul på trods af en lun indendørs stue.

Julepynt: Nuancer af grøn

Gran, eukalyptus, mos, hyacintløg - tænk på naturlig julepynt, når du køber ind til dette tema. Gå efter alt i grønt og kombinér gerne ægte naturlige ting med kunstige af slagsen, for et nuanceret look - eksempelvis ægte gran i en vase, men en cederranke med LED-lys i plast. Tilføj gerne gyldne detaljer for et ekstra julet look.

Juletræspynt i grønne farver

Gå efter julekugler i grønne nuancer, hæng grankogler med grønne satinbånd på sig på træets grene og led endda efter grønne eller grå juletræslys for at understrege den grønne stemning. Honeycombs i forskellige grønne farver og forskellige udformninger er perfekte til dette tema.

Se alt juletræspynt.

Julepynt: Klassisk julerød

Den klassiske julestjerne og amaryllis i kombination med grene af skovfyr, eller andre smukke grantyper, skaber en virkelig fin og julet sammensætning, der emmer af klassisk, dansk jul.

Juletræspynt i røde farver

Når du vælger juletræspynt i det røde tema, kan du med fordel gå efter dannebrogsflag, sukkerstokke, flettede julehjerter – alt sammen i røde toner, der emmer af klassisk, traditionel, dansk jul.

Læs også: Få mest ud af dit kunstige juletræ.

Julepynt: Naturlige noter af træ

Tænk klassisk julepynt i halm, kornsorter af forskellige arter, enkle cedertræer samt kobber og træfarver, når du pynter op med naturlig julepynt. Årets adventskrans må gerne være lavet af hørstilke og lyset i naturlige nuancer.

Juletræspynt i naturlig stil

Når du vælger juletræspynt i den naturlige stil, kan du med fordel gå efter alt i tørrede materialer, hvor den naturlige farve er bevaret. Vælg julekugler til træet i brune, beige og sandfarvede toner, der godt må suppleres af guld og kobber for at understrege temaet.

Se alt julepynt.