Checkmark Neg NY

Klik & hent

Checkmark Neg NY

Byt i 1 år

Checkmark Neg NY

Prismatch

Udsalget er igang! SPAR 30-60% på udvalgt køkkenudstyr*. SHOP HER
  • Hjem
  • Bolig
  • Boligtekstil
  • Plaider

PLAIDER

Alt boligtekstil

Duge

100411132 HERO
144 varer
Popularitet
Pris - lav til høj
Pris - høj til lav
Kun hos Imerco
CASA Living plaider Plaid
Grå
Natur
Blå
Spar 60%

CASA Living

Plaid

B 130 x L 170 cm - 62% viscose/38% akryl - Grå

Ikke medlem
499.95
Medlemspris
199.95
Kun hos Imerco
Plaid, blå, large
Lyserød
Blå
Spar 40%
(1)

CASA Living

Plaid

B 120 x L 170 cm - Bomuld - Blå

Pris
499.95
Tilbud
299.95
Furry Plaid, læderbrun, large
Lyserød
Hvid
Brun

Essenza

Furry Plaid

B 150 x L 200 cm - 100% polyester fake fur - Læderbrun

Pris
899.95
Fri fragtKun 1 tilbage

Viser 20 ud af 144 produkter

Filter

På lager

Vis kun tilbud

Vis kun varer på tilbudMedlemstilbud

Kategori

Brand

Serie

Farve

Prisgruppe

Vis kun nyheder

Vis kun nyheder
https://www.imerco.dk/bolig/boligtekstil/plaider

Plaider

Ægte hygge

Plaider kan mere end at være funktionelle og holde dig varm, når du ligger på sofaen. De kan være en del af din indretning, og tilføjer en smuk og rustik atmosfære til ethvert rum. De kan bruges til at skabe et hyggeligt hjørne i stuen eller til at give ekstra komfort til din yndlingslænestol. Du kan også bruge din plaid til sofaen, når der skal hygges lidt ekstra. De kan endda bruges som dekorative elementer på din seng eller sofa, som en del af en stilfuld og afslappet indretningsstil.

Plaider er altså ikke bare et tæppe eller et stykke stof – det er foruden en del af vores indretning og personlige stil, og samtidigt et symbol og en fornemmelse af hygge, komfort og tryghed. De bløde og varme tæpper kan holde dig varm på de kolde aftener, og give dig følelsen af at blive omsluttet af varme, og kan samtidig føles som et personligt tilflugtssted, når du har brug for at slappe af og koble af. Netop derfor er det ikke ligegyldigt, hvilket plaid du vælger til dit hjem.

Hvad betyder plaid på dansk?

På dansk betyder plaid et tæppe eller et stort stykke stof, som ofte er lavet af uld eller bomuld og bruges til at holde varmen. Ordet stammer oprindeligt fra skotsk-gælisk, hvor det betyder ’tæppe’ eller ’tøjskærf’.

Hvorfor hedder det plaid?

Ordet ’plaid’ stammer oprindeligt fra det skotsk-gæliske ord ’plaide’, der betyder ’tæppe’ eller ’tøjskærf’. I Skotland blev plaider traditionelt brugt som en slags kappe, der blev båret over skulderen, og som kunne bruges som tæppe eller regnslag, når man var ude på farten.

I dag bruges ordet ofte om tæpper og tøjstof i en bestemt type mønster, der minder om det traditionelle skotske tartanmønster, selvom ikke alle plaider nødvendigvis har dette mønster. I mange engelsksprogede lande bruges betegnelsen også mere bredt om enhver form for stof eller tæppe, der bruges til at holde varmen.

Hvad er et slumretæppe?

Et slumretæppe er en type tæppe eller plaid, der primært bruges til at tage en lille lur eller en slumrepause i løbet af dagen. Slumretæpper er ofte mindre og lettere end traditionelle tæpper, og er designet til at være lette at folde sammen og lægge væk. Slumretæpper kan være fremstillet af forskellige materialer, såsom bomuld, fleece eller uld, og kan have forskellige mønstre eller farver. De kan også have en blød eller plysset tekstur, der gør dem særligt komfortable og behagelige at ligge under.

Hvad bruger man en plaid til?

Plaider er ideelle til at holde dig varm og skaber masser af hygge, når vejret bliver koldt. De kan bruges i stuen eller i soveværelset, når du slapper af eller på terrassen og altanen, når du vil nyde naturen. Derudover kan plaider også bruges som et dekorativt element i dit hjem, og kan også bruges til at pynte på sofaen, lænestolen eller sengen. De er også ideelle til at give et rum en afslappet og hyggelig atmosfære – f.eks. i et læsehjørne. Du kan også sagtens tage din plaid med udenfor, hvor du kan bruge det til udendørs aktiviteter såsom picnic, camping og strandture. Og så kan de også bruges til at holde varmen, når du sidder udendørs på en kølig aften.

Kort sagt så er plaider altså meget alsidige, og kan bruges på mange forskellige måder. Uanset om du bruger dem til at holde varmen, dekorere dit hjem eller til udendørs aktiviteter, så kan de tilføje en ekstra dimension af hygge og komfort til dit liv.

Hvad er forskellen på plaid og tæppe?

En plaid og et tæppe er begge typer af varme og hyggelige tekstiler, men de har alligevel nogle forskellige egenskaber. De har eksempelvis forskellige størrelser, vægt, materialer og formål. Valget af enten en plaid eller et tæppe afhænger af dine specifikke behov og præferencer. Nedenfor kan du se nogle af de vigtigste forskelle mellem en plaid og et tæppe.

Størrelse

Plaider er typisk mindre end tæpper, og er normalt designet til at dække en person eller bruges som en dekoration på en sofa eller stol. Tæpper er normalt større, og kan dække en hel seng eller bruges som et stort hyggetæppe i stuen.

Vægt

Plaider er normalt lettere end tæpper, og er designet til at være lette at flytte og folde. Tæpper kan være tungere og mere solidt bygget, hvilket gør dem ideelle til at bruge til at holde sig varm.

Materialer

Plaider kan laves af forskellige materialer, herunder bomuld, uld eller fleece. Tæpper kan også være lavet af disse materialer, men kan også være lavet af mere avancerede materialer som eksempelvis dun eller syntetiske stoffer. Vil du gerne have en dejligt varm plaid, så skal du vælge et uld plaid.

Formål

Plaider er normalt mere dekorative og bruges til at tilføje en hyggelig og indbydende stemning til et rum. Tæpper bruges normalt mere til at give varme og komfort i en praktisk sammenhæng, som for eksempel at holde varmen på en kold nat.

Design

Plaider er ofte designet med specifikke farver og mønstre, og kan bruges til at matche en bestemt indretningsstil. Tæpper kan også have et unikt design, men deres primære funktion er normalt at være en praktisk og funktionel varmekilde.

Indret med plaider

Indretning med plaider kan tilføje både varme og stil til ethvert rum i dit hjem. De kan bruges på alverdens måder – om det er på sofaen eller i lænestolen, så skaber det lidt ekstra hygge, farve og tekstur. Plaider kan bruges på mange forskellige måder, og fungerer godt i alle slags indretninger. Især den nordiske indretningsstil er præget af plaider, der ofte bruges for at skabe tekstur og hygge samt varme i det kolde klima – det er en nem måde at få det rå og nordiske look i dit hjem. De er også perfekte til at gøre de mørke aftener ekstra hyggelige. Kombinerer du dine tæpper med pyntepuder, kan du skabe et smukt og sammenhængende look i din indretning. 

Uanset hvordan du bruger plaider i din indretning, er det vigtigt at vælge materialer af høj kvalitet, der føles bløde og behagelige mod huden. Det er en god investering både i forhold til din komfort, men også fornemmelsen og looket i din indretning, som vil blive lidt ekstra lækkert.

Køb din Plaid hos Imerco

Hos Imerco finder du lækre, bløde plaider til din indretning – som udover at pynte på sofaen, også tilbyder varme. Uanset om du er til en varm uldplaid eller et let slumretæppe du hurtigt kan finde frem, så finder du begge dele hos Imerco. Du finder alle de populære brands som Klippan, Rosenhills Væveri, Bloomingville, Casa Living m.m. Du kan tjekke udvalget her på imerco.dk eller komme ned i din lokale Imerco butik og lade dig inspirere.