Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Rengøring og vedligehold

Pletter på juledugen: Sådan fjerner du dem

Åh nej, et væltet glas rødvin! Den søde juletid sætter sine tydelige spor i form af pletter på juledugen. Men bare rolig. Du kan let få dem til at forsvinde igen. Vi guider dig til en ren dug her.

Skrevet af Imerco · 19 december 2016

importedContent

Se alle juleduge

Der ligger pludselig en skefuld rødkål og hygger sig på din fineste juledug. Julen er nemlig ikke bare hjerternes fest – det er også pletternes. Al den dejlige julemad smager fantastisk, men kan også efterlade sig nogle genstridige pletter. Så hvis andefedtet sprøjter op på bordet, julevinen vælter, og karrysilden ender ved siden af tallerkenen, skal du tage at læse med her.

Sådan fjerner du de typiske pletter på juledugen

Fedtpletter fra and, flæskesteg og sovs

Fedtpletter er heldigvis forholdsvis nemme at få af dugen. Gnid lidt koncentreret opvaskemiddel ind i pletten, og lad dugen ligge i fem-seks timer. Skyl derefter sæben af i koldt vand, og vask dugen som normalt.

Rødvin, rødkål og kirsebærsovs

Skyld straks dugen med rigeligt vand. Kom herefter farveløst opvaskemiddel på pletten, og lad dugen ligge natten over. Vask den herefter som normalt. Er pletten tørret ind, kan du smøre lidt glycerin på pletten, før du påfører opvaskemidlet.

Chokolade

Kom glycerin på pletten. Lad det virke i 10-15 minutter, og vask herefter dugen som normalt.

Karry

Dryp først glycerin på pletten, og lad det virke natten over. Kom herefter opvaskemiddel på, og lad dugen ligge i fem-seks timer. Skyl sæben af i koldt vand, og vask dugen som normalt.

Stearin

Læg dugen på et strygebræt med et kaffefilter under og over pletten. Stryg forsigtigt, indtil filtrene har suget al stearinen op. Hvis pletten stadig er synlig, kan du duppe den med ufarvet opvaskemiddel og lade det virke i fem-seks timer. Vask til sidst dugen som normalt.

Se vores udvalg af juleduge her

Læs også: Sådan dækker du det smukkeste julebord

Læg en voksdug under juledugen - så undgår du, at julepletterne trænger ned i bordet.Vidste du, at man kan få smukke bomuldsduge med den særlige Staincoat-overflade, hvor julesaucen er lige til at tørre af?

Se vores udvalg af juleduge her

Se alle juleduge