Checkmark Neg NY

Klik & hent

Checkmark Neg NY

Byt i 1 år

Checkmark Neg NY

Prismatch

KUN FOR MEDLEMMER: Spar 20% på populære brands* til hjemmet. Shop her
  • Hjem
  • Jul
  • Adventsgaver

Adventsgaver

Adventsgaver (1)

til mor

Har du også en mor, der fortjener at blive forkælet i julemåneden? Så kig med her, hvor vi har fundet gode gaver til hende. 

5706631219266

Eva Solo

Acorn Vase

til far

Skal far også vide, at det er jul? Så glæd ham med disse finde sager - én til hver af de 4 adventssøndage. 

5709846031067

til kæresten

Vil du forkæle den, du har kær? Så overrask ham eller hende med skønne og hyggelige adventsgaver på sengen. 

til veninden

Har du en veninden, som bare altid er der for dig? Eller måske én, der trænger til lidt ekstra kærlighed i år? Lav en adventskalender til hende...fordi hun fortjener det. 

Adventsgaver

Adventstiden

Når adventstiden nærmer sig, betyder det, at det bliver koldere og mørkere udenfor. Det rusker i træerne og mørket falder tidligt på – ofte før vi når hjem fra arbejde. Dagene er korte og mørke. Men midt i mørket tændes julelys i gaderne, og julepynten funkler i hjemmene. Hver søndag tændes et lys i adventskransen og vi samles til samvær og adventshygge med familie og venner. Netop dette hjælper os igennem den mørke tid – og selvom det er den mørkeste og koldeste tid på året, så er det uden tvivl også den hyggeligste tid.

Hvad betyder advent på dansk?

Advent kommer af ’Adventus Domini’ på latinsk, og betyder ’Herrens komme’ på dansk. Advent er altså ventetiden mod jul, inden Jesubarnets fødsel på juledag d. 25. december, som regnes for Jesu fødselsdag.

Hvad er en adventsgave?

Adventsgaver er gaver, som man giver eller modtager hver søndag i advent. Det er en tradition i flere lande, hvor både voksne og børn giver hinanden gaver, og tæller ned til jul. Der er ingen tradition for, hvad gaverne indeholder, men mange gør meget ud af at finde fine gaver til sine kære.

Hvorfor adventsgaver?

Hvorfor man giver adventsgaver, kan der være forskellige grunde til. De fleste giver adventsgaver til dem, man gerne vil forkæle lidt ekstra i løbet af december måned. Andre synes, at det er en fin måde at bygge spændingen op frem til juleaften – her er det ofte forældre, der giver små gaver, så børnene bevarer tålmodigheden frem til jul, og ikke sprænges af spænding.

At give adventsgaver er en nyere tradition, der bygger på en gammel og kristen en af slagsen. Engang udvekslede man nemlig gaver for at erkende Jesu fødsel – da man havde fået en Gud i gave, var tankegangen at man skulle berige hinanden med gaver. Selvom der ikke var tale om adventsgaver dengang, går også adventstraditionen langt tilbage, og adventstiden har altid været tæt forbundet med kirken.

Hvad giver man i adventsgaver?

Der er som nævnt ingen tradition for, hvad man giver i adventsgaver. Derfor er der fri leg til at finde den perfekte adventsgave til din familie og venner. Nogle går meget op i at finde den helt perfekte adventsgave imens andre går mindre op i advent. Uanset hvad så er hyggen, som advent bringer med sig en gave i sig selv, som alle kan nyde godt af.

Adventskalender eller pakkekalender

Om du skal vælge en adventskalender eller pakkekalender kommer an på om du hellere vil forkæle med en pakke hver dag i december frem til jul eller om du hellere vil give færre gaver. Når man giver en gave hver dag i form af en pakkekalender, vil det oftest være små pakker imens en adventskalender oftest er lidt større pakker.

Med en adventskalender kan du altså rigtig forkæle modtageren med lækre gaver. En pakkekalender gives oftest til børn, så de har en lille pakke at glæde sig til hver dag i december måned. Du kan finde inspiration til gaver til adventskalenderen eller til pakkekalenderen hos Imerco eller kaste dig ud i at lave din egen DIY adventskalender – du kan også se vores 3 ideer til at lave din egen pakke- eller adventskalender.

Adventsgave guide

Er det svært at finde den helt perfekte adventsgave til din familie og venner? Så kan du uden tvivl finde masser af bud på gode adventsgaver hos Imerco. Vi giver gerne masser af inspiration til både adventsgave-ønsker og adventsgaver til både hende og adventsgaver til ham. Gå på opdagelse i vores kategorier og lad dig inspirere.

Adventsgaver til hende

Skal du finde en adventsgave til kvinden i dit liv, din mor, din søster eller veninde? Imerco har masser af gode sager til boligen i form af fine dekorative figurer og vaser, bløde tekstiler, lys og bøger. Skal hun forkæles kan du finde en adventsgave der giver anledning til selvforkælelse og spa-fornemmelse med lækre sager til badeværelset eller styling apparater til håret. Klik dig videre her for at få mere inspiration til adventsgaver til hende.

Adventsgaver til ham

Det kan være en udfordring at finde en god adventsgave til din mand, far, bror eller ven. Særligt hvis han er manden der ikke mangler noget. En god start er altid at tage udgangspunkt i hans interesser eller hobbyer – er han god til at kokkere? Så skal han måske have noget lækkert køkkengrej i adventsgave. Er han vild med fede gadgets? Så er en smart gadget måske vejen frem. Er han mere til udeliv, så kan du gå på opdagelse i vores grilludstyr, så han er klar til en ny grillsæson. Er han lidt af en drinks-connaisseur, så er lækkert barudstyr en god idé. Er han den ukomplicerede type, kan du også bare forkæle ham med en god bog eller en trimmer til håret. Klik dig videre for at se alle vores gode tips til adventsgaver til ham.

Ideer til adventsgaver

Det kan være lidt af en udfordring at finde den gode adventsgave – særligt fire søndage i træk. Men hos Imerco kan du altid finde masser af inspiration til en adventsgave på imerco.dk, og vi står også altid klar til at hjælpe dig i din lokale Imerco butik. Er du så heldig at være modtager af adventsgaver, så kan du ligeledes finde gode ønsker til adventsgaver hos Imerco.

Find dine adventsgaver hos Imerco

Hos Imerco har vi et stort udvalg af varer, og i vores forskellige kategorier vil du finde produkter indenfor både køkken, borddækning, el og bolig. Der er derfor altid mulighed for at finde en god adventsgave til den du holder af, uanset interesse og type. Her på siden vil du finde et udpluk af de varer, der er særligt oplagte som adventsgave til hende og adventsgave til ham. Så gå på opdagelse i vores udvalg og find de perfekte adventsgaver til familie og venner.