Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Medlemstilbud: Shop og spar 20-40% på ALT* stel, glas og bestik. Se tilbuddene her
Søg varer og brands
Rengøring og vedligehold

Glaspest? Sådan får du skinnende, rene glas

Dine smukke vinglas ser pludselig mælkede og matte ud. Men frygt ej! Der er en stor chance for, at de ikke har fået glaspest og sagtens kan blive sig selv igen. Vi guider dig til helt rene glas her.

Skrevet af Imerco · 9 oktober 2016

importedContent

Det er ikke alle dine glas, der er lige begejstrede for de høje temperaturer i din opvaskemaskine. Samtidig er opvaskemaskinen et meget basisk og enzymholdigt miljø, hvilket kan få glassene til at se kedelige ud. Har du været så uheldig, at det er glaspest, der har ramt dine glas, er der desværre ikke meget at gøre. For så har der fundet en krystallisering sted i glasset. Men der er ingen grund til at gå i panik. Ofte er det nemlig bare kalk eller andre hvide misfarvninger, som sagtens kan fjernes.

Se alle glas

Er dine glas mælkede og grimme, så prøv et af disse råd

  • Lav en blanding af varmt vand og rigeligt med salt og skrub dit stakkels, udsatte glas med saltvandet. Vask derefter glasset grundigt.
  • Bland 1 liter varmt vand med 2 dl citron- eller eddikesyre i en opvaskebalje og læg forsigtigt dine glas i blandingen natten over.

Få dine glas rene med vand og salt

Hvordan undgår jeg grimme pletter og glaspest?

  • Åben altid lågen på opvaskemaskinen, inden den begynder at tørre, når du vasker dine glas. Så bliver de ikke udsat for de høje temperaturer, der kan give misfarvninger.
  • Tør også meget gerne dine glas i hånden med et viskestykke, efter de har været i opvaskemaskinen.
  • Vask i det hele taget dine smukkeste glas i hånden, så du er på den sikre side – og bedstemors gamle, uerstattelige glas ikke får glaspest. Det er nu engang besværet værd.

Undgå misfarvede glas og glaspest ved som hovedregel aldrig at vaske glassene på mere end 55 grader i opvaskemaskinen.

Læs også: Hvilke glas skal du bruge til hvad og hvorfor?

Se alle glas