Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Mangler du nyt til køkken, bord eller bolig? Se alle tilbuddene her
Boligindretning

Få mest muligt ud af dit kunstige juletræ

Ingen jul uden et juletræ! Men det kan sagtens være det samme træ, du bruger år for år. Få mere info om kunstige juletræer samt tips og tricks i artiklen her, hvor vi også afslører om det rent faktisk er mere bæredygtigt et end ægte et af slagsen.

Skrevet af Imerco · 2 november 2022

For nogen er et ægte juletræ lig ægte julestemning. Udvælgelsen. Duften af gran. Den perfekte topgren til stjernen...

Men noget, som de fleste måske ikke er så vilde med er de dryssende grannåle, de skæve grene, der ikke holder lysene lige, det visnede udtryk sidst i december.

Det er her, et kunstigt juletræ kommer ind i billedet! Et kunstigt juletræ dufter godt nok ikke af gran, men det drysser ikke, grenene er symmetriske, ser virkelighedstro ud og så kan det bruges igen og igen.

Psst... Til sidst i artiklen afslører vi om et kunstigt juletræ er mere bæredygtigt end et ægte.

Se alt julepynt.

Skjuler til juletræsfod

De fleste kunstige juletræer leveres inkl. en form for, der sikrer dig et stabilt stående træ. Dog er de ikke altid de kønneste, men heldigvis kan man tilkøbe en skjuler til denne type juletræsfod, så et blødere og mere julet look kan opnås.

Har du dit kunstige juletræ stående fremme i hele december, måske endda uden gaver under i det første stykke tid, kan det især være belejligt med en skjuler. En stor kurv omkring juletræsfoden er både dekorativ og mere hyggelig at se på.

Se alle skjulere til juletræsfødder.

Juletræstæppe til kunstigt juletræ

Et juletræstæppe er ikke bare praktisk, da det beskytter dit gulv mod ridser og slitage, men er også virkelig dekorativt og samlende omkring træet.

Selvom du har valgt et kunstigt juletræ, kan du sagtens bruge et helt almindeligt juletræstæppe - akkurat som du ville gøre med et ægte. Måske har du et, som du har arvet, måske har du et, der blot skal kunne rumme alle gaverne. Uanset hvilket du har, eller ønsker dig, kan det bruges under dit kunstige juletræ.

Se alle juletræstæpper.

Et lille kunstigt juletræ

Hvis du har svært ved at slippe tanken om et ægte juletræ til juleaften, eller bare ikke ønsker at have et stort juletræ i stuen, kan du starte småt ud. Prøv at købe et lille jule, der er kunstigt, som du kan pynte og lade stå fremme hele december.

På den måde kan du hurtigt afgøre om du synes det fungerer med et kunstigt juletræ og samtidig kickstarte julestemningen tidligt uden at opleve et dryssende træ inden selve juleaften.

Se alle kunstige juletræer og juletræstæpper.

Tip

Træets topgren kan muligvis ikke bære din topstjerne, så hvis du ønsker en funklende dekoration på toppen, kan du med fordel stive af med en pind eller lignende inden stjernen placeres på toppen.

Et mere bæredygtigt valg?

Mange stiller sig selv (og hinanden) spørgsmålet: Er det så mere bæredygtigt at have et kunstigt juletræ, når nu det er lavet af plastik?

Et ægte juletræ udleder omkring 10 kilo CO2, mens et kunstigt udleder 50 kilo CO2.

Rundt regnet kan man derfor sige: Erstatter du det ægte juletræ med et kunstigt et af slagsen, skal du bruge det i minimum fem år i træk.

Man kan altså sige, at hvis du bruger dit kunstige juletræ i mange år frem, kan du godt kalde det et mere bæredygtigt valg.

Vil du have flere klimavenlige juletips? Find dem i artiklen her.