Checkmark Neg NY

Klik & hent

Checkmark Neg NY

Byt i 1 år

Checkmark Neg NY

Prismatch

SHOP AMOK! Spar 25% på stel, glas og bestik som ImercoPlus medlem*. SHOP HER
  • Hjem
  • Bolig
  • Interiør
  • Julepynt
  • Mandelgaver

MANDELGAVER

Alt julepynt

Nisser

Mandelgaver

100405114 HERO
Filter

På lager

Vis kun tilbud

Vis kun varer på tilbudMedlemstilbud

Kategori

Brand

Serie

Farve

Prisgruppe

Designer

Certificering

Vis kun nyheder

Vis kun nyheder
https://www.imerco.dk/bolig/interioer/julepynt/mandelgaver

Mandelgaver

Hvem får mandlen?

Dét er det store spørgsmål, der bliver afgjort juleaften, når risalamanden sættes på julebordet og skal spises. Det er nemlig en tradition, som mange holder fast i – og ifølge nogle er det en af de vigtigste traditioner. Traditionen kan nemlig noget særligt, for den samler hele familien om bordet og skaber spænding, forventning og iver efter at finde ud af, hvem der har fået mandlen. Den heldige der får mandlen, får nemlig også en gave som kun den, der har købt mandelgaven ved, hvad er. Mandelgaven er derfor i sagens natur en eftertragtet gave juleaften, fordi der er så meget spænding og overraskelse forbundet med den.

Mandelgaven til alle

Står du for at købe årets mandelgave? Så ved du også hvor svært og udfordrende det kan være at finde en mandelgave, som alle vil være glad for at modtage – voksne, børn, gamle og unge. Den nemme løsning er at give noget spiseligt, men det er langt sjovere at modtage en gave, hvor der er lagt lidt flere tanker og overvejelser bag. En sjov og fin figur er en mandelgave som alle familiemedlemmer vil blive glade for og som ikke vil skuffe, når skålen er tom og maven er fyldt med risalamande.

Hvad kan man give i mandelgave?

Der er mange forskellige ting, man kan give i mandelgave. Mange har tradition for at give noget spiseligt såsom chokolade, imens andre giver ting og sager, som de fleste kan bruge. De fleste kan bruge noget lækkert køkkengrej, et blødt håndklæde, fine ting til indretningen eller måske noget flot til en borddækning.

Mandelgave idéer

Mangler du idéer til mandelgaven i år? Hvorfor ikke prøve en mandelgave, som ingen af jer ved hvad er? Her på siden har vi samlet vores bedste idé til mandelgaven – nemlig vores hemmelige mandelgave. Den overrasker hele selskabet, og indeholder med garanti noget i alle kan bruge. Selvom det er skønt at give gaver, så er det jo også sjovt at alle om bordet bliver overrasket.

Hvad er en god mandelgave?

Hvad der er en god mandelgave, kan der være mange svar på. En mandelgave kan nemlig være mange forskellige ting. Det der kan gøre det svært at finde en god mandelgave er, at alle deltagere skal kunne få glæde af den – både børn og voksne. Derfor er der mange, der synes, at en god mandelgave er noget lækkert og spiseligt såsom søde sager – såsom den traditionelle marcipangris. Andre har en gave til den voksne vinder af mandelgaven og en til det heldige barn, der finder mandlen.

Mandelgaven kan være mange ting, såsom lækre ting til boligen som plakater, figurer, lysestager eller smart grej og gadgets til køkkenet.

Hvad er der i den hemmelige mandelgave?

Traditionen tro byder juleaften på risalamande med spil om mandlen og derfor også en overraskende mandelgave! Vi har flere bud på hemmelige mandelgaver, så er der ingen der ved, hvad det er som gave, og det øger spændingen rundt om bordet. Så hvis du står for at købe årets mandelgave, og gerne selv vil overraskes, hvis du skulle være heldig at få mandlen, så er Imercos hemmelige mandelgave helt perfekt. Desuden er den pakket ind, og helt klar til at den heldige åbner pakken og alle overraskes af indholdet.

I år kan du finde to forskellige hemmelige mandelgaver – i to forskellige prisklasser. Så fyld du bare risalamande op på tallerkenen, for du vil helt sikkert gerne vinde en af de hemmelige gaver.

Hvad skal en mandelgave koste?

Hvad mandelgaven skal koste, er op til den, der køber mandelgaven. Det kan også være, at I har aftalt et budget for, hvad mandelgaven må koste. Men det kommer egentlig an på, hvad I har af traditioner i familien. Det er altså meget forskelligt, hvad mandelgaven skal koste og derfor kan du ofte finde mange forskellige bud på mandelgaver, så der er en til ethvert budget.

Hvor kommer risalamande fra?

Den traditionsrige risdessert ’risalamande’ med kold risengrød, vanilje, mandler og rigeligt med flødeskum serveres med kirsebærsauce og spises juleaften. Selvom mange måske tror, at risalamande kommer fra Frankrig og til trods for, at navnet grangiveligt lyder fransk, så er desserten faktisk fra Danmark. Risdesserten blev opfundet i 1800-tallet af en kok fra D’Angleterre.

Hvor mange spiser risalamande juleaften?

Ni ud af ti danskere spiser risalamande juleaften. Det fortæller lidt om, hvor traditionsrig en dessert risalamande er til julemiddagen. Og det smager jo også himmelsk med det fløjlsbløde flødeskum, de knasende mandler og den gode vaniljesmag – den perfekte risalamande til juleaften! Men er du ikke så meget til den traditionsrige risalamande kan du se vores bud på 4 alternativer til risalamande. Du kan også lave en alternativ version af den traditionelle risalamande med en cheesecake, der smager som risalamande.

Hvorfor får man mandelgave?

Selvom risalamanden er en dansk tradition, så er traditionen med, mandelgaven faktisk en fransk tradition. Ideen med en mandelgave stammer nemlig fra Frankrig, hvor man opfandt en selskabsleg til den franske Helligtrekongersdag, hvor franskmændene spiser en kage, som de kalder Gateau de Roi – altså kongens kage. Selskabslegen gik ud på at finde en figur eller bønne, som var bagt ind i kagen. Den tradition har vi i Danmark ladet os inspirere af og kombineret med risalamanden, hvori der lægges en mandel, som skal findes og udløser en mandelgave til den heldige, der finder mandlen på deres tallerken.

Hvorfor en marcipangris i mandelgave?

Både julegrisen og marcipangrisen har en forbindelse til julen, og har en lang historie bag sig. I almuesamfundet spiste man meget gris, men kødet blev saltet – først når det blev jul fik man friskt kød på bordet, og det er muligvis derfor, man gav marcipangrise som mandelgave. Det er dog uvist, hvornår man første gang begyndte at give en marcipangris i mandelgave.

Find mandelgaven hos Imerco

Hos Imerco kan du finde mange forskellige slags mandelgaver. Vi har samlet vores bedste bud på mandelgaver for alle, så du nemt kan søge inspiration til den traditionsrige gave. Hos os finder du selvfølgelig også den populære hemmelige mandelgave, som hverken du eller modtageren ved, hvad indeholder. Derved kan du øge spændingen for alle deltagere ved årets mandelgaveleg.

Årets mandelgave

Når risalamanden bliver serveret, går kampen om mandlen straks i gang. Men hvad skal mandelgaven være i år? Vi har samlet inspiration til årets mandelgave og fundet de perfekte ideer til mandelgaven, så du nemt kan finde den helt rigtige gave. En mandelgave kan nemlig være alt mellem himmel og jord, men det er klart det bedste, hvis det er en gave, som de fleste kan bruge og få glæde af.