Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Medlemstilbud: Spar 25% på populære brands*. Se tilbuddene her
  • Hjem
  • Bæredygtighed

Bæredygtighed hos

Hos Imerco har vi igennem mange år arbejdet på at gøre vores egne produkter og brands mere ansvarlige. Vi er nået langt, men ikke langt nok. Derfor har vi nu for alvor sat bæredygtighed på vores agenda, og vi arbejder på højtryk for at kunne leve op til vores ambitiøse fremtidige mål om en mere bæredygtig virksomhed og produktion.

Sustainability Awards 2022

Vi er stolte over at være nomineret

i kategorien

Climate Strategy Award

For første gang er Imerco nomineret for vores klimastrategi ved dette års Sustainability Awards. Vi har nemlig ambitiøse mål om at være CO2-neutrale i Danmark allerede i 2025 - samt have et CO2-aftryk på 0 i 2030.

Vores nye klimastrategi er netop blevet honoreret med en nominering som årets stærkeste ved dette års Sustainability Awards, som årligt arrangeres af Dansk Erhverv og revisionsfirmaet Ernst & Young. Her hyldes de danske virksomheder, der gør en særlig indsats for at skabe en bæredygtig, grøn fremtid. Og vi er en af dem!

”Vi har sat barren højt – og derfor er vi også meget stolte af den nominering, vi netop har fået ved Sustainability Awards for vores klimastrategi. Det er en anerkendelse, vi sætter stor pris på. Særligt fordi vi har dyb respekt for vores mednominerede; store danske virksomheder, der længe, og endnu længere end os selv, har været fanebærere på klimaområdet og en inspiration for os alle”,

fortæller administrerende direktør hos Imerco, Frederik Brønnum.

Læs hele pressemeddelelsen her

Læs vores samfundsansvarsrapport

Tiles Bæredygtighed

Tiles Bæredygtighed (1)

Ambitioner

Vores ambition er at lede vores forbrug i en grønnere retning. Vi vil opnå en mere bæredygtig profil, der hele tiden skal være i fokus. Vi vil synliggøre og muliggøre bæredygtige valg for vores kunder, leverandører og medarbejdere. I 2025 vil vi være CO2-neutrale i Danmark, og i 2030 vil vi være CO2-neutrale i hele vores værdikæde. Det ved vi, er ambitiøst, men vi tager ansvar og tror på, at en grønnere vej er den eneste vej.

Tilgang og ansvar

Klimaudfordringen er kompleks, og vi kan ikke løse den alene. Størstedelen af vores klimaaftryk kommer ikke fra vores egne operationer i værdikæden, men vi kan stille krav til alle led i kæden. Det gør vi både hos leverandører og hos egne produktionssteder. Vores bæredygtige rejse indbefatter således omtanke og ansvar i alle led af vores virksomhed. Vi vil samarbejde med vores leverandører og kunder for at nedbringe vores fælles klimaaftryk på en sund og fornuftig måde.

Kemi og sikkerhed

Vi arbejder på at nedbringe vores energiforbrug, på vores affaldssortering og genanvendelse, og bestræber os på en fornuftig bortskaffelse af elektronik. Du kan læse om miljøvenlige certificeringer samt om bæredygtig produktion og kemi-, fødevare- og produktsikkerhed.

Læs om kemi & sikkerhed hos Imerco her

Vores egne brands

Hos Imerco producerer vi en række brands og produkter, og her er vi særligt opmærksomme på at gøre disse mere ansvarlige.Det gælder i produkternes tilblivelsesproces, men i høj grad også valg af emballage, brug af genbrugsmaterialer samt produkternes generelle holdbarhed, når de tages i brug hos kunden. Ydermere omfatter det også bortskaffelsesmulighederne, så produkternes enkeltdele kan genanvendes bedst muligt, såfremt de affaldssorteres korrekt.

Læs mere om Imercos egne brands her

Vi stiller krav til vores leverandører, vi uddanner vores personale og vi arbejder mod bedre oplysning om hver enkelt vares bæredygtigheds-værdi.

Vi bruger vores tjekliste som udgangspunkt for både kortsigtede og langsigtede mål.

CO2-tjek på alle vores egne produkter

Vi har igangsat et ambitiøst mål om at analysere alle vores produkters CO2-værdi.

Det gør vi ud fra devicen om, at ville blive CO2-neutrale indenfor den næste årrække.

Oplyse og informere løbende

Vi vil løbende informere om vores analytiske resultater, nyeste tiltag indenfor bæredygtighed og bane vejen for et grønnere Imerco.

Producere og indkøbe med fokus på lang levetid

Vi vil hele tiden fokusere på at prioritere lang levetid, kvalitet og holdbarhed i vores sortiment.

Etiske arbejdsforhold på private labelvarer

Alle vores leverandører og samarbejdspartnere skriver under på, at de kan stå inde for ordentlige produktionsforhold for både ansatte og miljø.

10 bæredygtige retningslinjer for medarbejdere

Vi kigger samtidig indad i vores hverdag. Vi opfordrer dagligt vores medarbejdere til at foretage bæredygtige valg – alle i Imerco bidrager til en grønnere omstilling.

Når du handler hos Imerco, kan du gøre det med omtanke. På den måde bidrager du til en grønnere fremtid allerede i dag.

Køb kvalitet, som holder længere

Vælg kvalitetstestede produkter så du er sikker på, at holdbarheden er i top.

Reparér dine ødelagte ejendele

I stedet for at smide dine slidte ting ud, kan du reparere dem og lade dem leve lidt længere.

Affaldssortér din emballage

Sæt dig ind i, hvordan dine aflagte ting kan bortskaffes. Det gælder alt fra grønt affald til service og interiør.

Følg retningslinjerne for rengøring og vedligehold

Der er stor forskel på, hvordan pander, bestik, møbler mv. bør vedligeholdes.

Følg anbefalingerne fra producenten – så holder dine ting længere.

Giv dine brugte ting videre

Lad familie og venner overtage ting, du ikke længere bruger. Du kan også donere til velgørenhedsorganisationer, der sælger varerne videre for dig, eller du kan sælge tingene videre.

Inspiration til en grønnere hverdag

Madspild Top

Rengøring og vedligehold

Undgå madspild: Her er de bedste råd

Får du lidt dårlig samvittighed over, hvor meget mad, der egentlig ryger i skraldespanden? Vi guider dig til, hvordan du nemt undgår madspild her.

Shop efter certificering

FSC certificeringen er din sikkerhed for, at planter og dyr beskyttes og arbejderne i skoven har ordentlige rammer.

Se mere her

GOTS certificeringen er din garanti for, at produktionen er miljømæssig og social ansvarlig igennem hele forsyningskæden.

OEKO-TEX er din garanti for, at tekstilet er testet og fri for skadelige stoffer.

Fairtrade-mærket garanterer, at tekstilet er fri for skadelige sprøjtemidler, og sikrer gode arbejdsforhold.