Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Spar 20% på populære brands, når du køber for min. 200 kr.* Brug koden: Julehygge
Boligindretning

Inspiration til kalenderlyset

Nedtællingen til jul kan føles lang, men derfor må den gerne være smuk og hyggelig at se på. Et kalenderlys bliver bare lige dét skønnere at at være en del af smuk dekoration - få inspiration til både valg af lys og måder at lave dekorationer på i artiklen her.

Skrevet af Imerco · 23 november 2022

Når nu det skal stå i hjemmet i næsten hele december, må det gerne emme af julehygge, så vi kan komme endnu mere i stemning dag for dag op til Juleaften. Lad dig inspirere af de fine kalenderlys-versioner og deres styling herunder.

Se alle kalenderlys.

En del af et stilleben

Lad kalenderlyset være sat i en helt enkel og stilfuld stage, der passer til lysets tykkelse. Tilføj i stedet omkringliggende pynt såsom julekugler, fine papirstjerner eller skønne nisser.

Lys hylderne op

Måske har du en sættekasse, en bogreol eller en hylde, der kan bruges som en slags udstillingsplatform. Her kan du lade kalenderlyset indgå i et smukt stylet univers, der signalerer jul. Brug gerne LED-lys, hvis du stiller dem ind i en lukket hylde som her, så brandfare undgås.

All in på tuttifrutti

Find et smukt serveringsfad til at danne base for din adventsdekoration. Vælg evt. et i en lækker farve som her, og dekorer så med blomster, julekugler og slik i lækre, appetitvækkende farver. Vælg et moderne lys i flere farver, så der opstår variation i lysets nuancer.

Den naturligt æstetiske

Mos, koglegrene, eukalyptus og andet lækkert naturpynt er altid et godt valg til adventsdekorationen. Lad gerne lette grene stikke ud, så der opstår et luftigt udtryk, mens basen udgøres af mos - akkurat som i skoven. På den måde får du en fyldig, men stadig let dekoration, der emmer af naturlig jul.

Vælg LED-lys

Hvis du ikke er så vild med brandfare, os eller lignende, så vælg LED-lys, når du vælger årets kalenderlys. Et LED-kalenderlys kan styles og indgå i en dekoration akkurat som et almindeligt kalenderlys, så tøv ikke med at sætte det i enten stage, ler eller oasis inden du pynter med mos, kogler eller julekugler alt efter din stil.

Brug en skål eller urtepotte

Brug hvad du har i skabene i forvejen - så bliver det ikke nemmere! Måske har du en urtepotteskjuler, en smuk skål eller et kagefad, som er egnet til andet end dets egentlige formål. Dæk blot af i bunden med plast inden ler eller oasis fyldes i og der kan dekoreres.

Læs også artiklen her, hvor du kan inspireres til at få mest ud af dit kunstige juletræ.