Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Køkkentips

8 nemme tips: Brug din røremaskine i dagligdagen

Røremaskinen er en kæmpe hjælp i køkkenet, men husker du at bruge den? Madblogger Louise Lyshøj giver dig den ultimative guide til at få brugt din røremaskine lidt mere.

Skrevet af Imerco · 20 marts 2017

importedContent

Louise Lyshøj, madblogger på louiogbearnaisen.dk, madfotograf og madstylist

Alt, der kan gøre livet i køkkenet nemmere og hurtigere, er fedt at have. Flere røremaskiner har efterhånden også en del ekstra udstyr, som gør det nemt at reducere antallet af maskiner i køkkenet. Men primært er røremaskinen perfekt til brød og kager.”

Se alle røremaskiner

8 tips: Dét kan du bruge din røremaskine til

1. Ælte dej til brød – det er (næsten) umuligt at ælte elastisk og saftigt brød eller boller sammen uden en røremaskine. Og den tunge rugbrødsdej er også meget lettere at håndtere med røremaskinen.

2. Røre kager og cookies sammen – det tager tid at røre smør og sukker lyst og luftigt eller piske dejen luftig. Røremaskinen gør arbejdet nemt, og du har hænderne frie til at forberede ingredienser og gøre klar til dit mesterværk.

Se vores udvalg af køkkenmaskiner fra smeg her

3. Piske marengs til flødeboller – hvilket ofte tager en evighed, så her er det rart at have en røremaskine til arbejdet.

4. Lave pandekagedej – fordi det er nemt at tilsætte alle ingredienserne undervejs og blive klumperne kvit.

5. Røre fars sammen i et snuptag.

6. Lave kartoffelmos – det er super nemt at smide en stor portion varme kartofler i røremaskinen og sikre, at den bliver helt blød og cremet.

7. Røre hjemmelavet is eller basen til hjemmelavet parfait – fordi der skal piskes og piskes, og det klarer røremaskinen lynhurtigt.

8. Rive varm, kogt kylling til hønsesalat eller pizzafyld.

Se alt tilbehør til røremaskiner

Læs også: Bagning med børn: Sjovt og lærerigt

Røremaskine
Hav din røremaskine stående fremme! Hvis den bliver gemt væk i et skab, får du den ikke brugt.

Gør nemt din røremaskine ren

  • Sluk for strømmen og vent, til din røremaskine er kølet ned.
  • Fjern skålen og røreelementet og vask dem separat. Vær opmærksom på, om de kan tåle opvaskemaskine eller ej. Ellers vask dem med en mild sæbe og blød børste.
  • Tør efterfølgende delene grundigt i et viskestykke.
  • Sæt aldrig selve maskinen med motorenhed i blød.

Brug piskeris, dejkrog, k-spade og spartel alt efter, hvad producenten anbefaler. Det er ikke ligegyldigt, om kagedejen bliver rørt med et piskeris eller en dejspartel.Læs også: Sådan bager du de bedste hveder


Se alle røremaskiner