Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Desserter og kager

Den ultimative guide til julens lækreste hjemmebag

Mums. Der er intet, der sender julestemningen i top som duften af sprøde, nybagte småkager. Men hvad skal du bage? Få masser af inspiration her.

Skrevet af Imerco · 29 november 2016

importedContent

Se alle bageartikler

Julen handler heldigvis om hyggelige stunder med familie og venner. Og den bedste stemning finder man med masser af julelys, julepynt og selvfølgelig julebag, som for mange er forbundet med faste traditioner. Tag ungerne med i køkkenet og hyg jer med at ælte, røre, udstikke, trille og forme – så I får fine juledåser fyldt med de lækreste julesmåkager.

Her er det vigtigste julebag, som du og din familie kan gå i gang med

1. Pebernødder

De små knasende godter er perfekte til små børnefingre og faktisk en af de allerældste julekager, vi har.

Vigtigste køkkenredskab: En håndmixer – der skal nemlig æggesnaps i dejen. 

Se alle håndmixere

Rosendahl Grand Cru

2. Brunkager

Tynde, sprøde brunkager med mandelflager er for mange indbegrebet af jul – og de smager også himmelsk.

Vigtigste køkkenredskab: En tykbundet gryde – det er vigtigt at smelte smør, farin, sirup og sukker langsomt sammen, inden det kommer i dejen.

Se alle gryder

3. Vaniljekranse

Vaniljekransen er også en højtelsket juleklassiker. Den smager ikke bare skønt, men er også rigtig fin at hænge i et smukt bånd og bruge som pynt.

Vigtigste køkkenredskab: En sprøjtepose med stjernetyl i tuden – eller en gammeldags kødhakker, der kan spændes fast på bordet.

Se alle sprøjteposer

Se vores store udvalg af bageartikler her

Når du bager julesmåkager, er det vigtigt, at du ikke ælter dejen for meget – ellers bliver kagerne seje i stedet for sprøde.

4. Honninghjerter

Del et honninghjerte med dem, du elsker. Men gå fluks i gang, for dejen skal helst stå og trække en måneds tid, før du kan fremtrylle de honningduftende hjerter overtrukket med chokolade.

Vigtigste køkkenredskab: En sigte – så flormelissen i din glasur ingen klumper har, når du skal skrive fine ting på dine hjerter.

Se alle sigte

5. Jødekager

Jødekagerne er enkle at lave - og meget julede med det lille drys kanel. Udstik dem gerne i andre, sjove former end den klassiske runde.

Vigtigste køkkenredskab: De fineste kageudstikkere – vælg alverdens fine figurer, kagemænd og kagedamer.

Se vores store udvalg af bageartikler her

6. Klejner

Klejner vækker dejlige minder om svundne tider, før der kom bageovne i køkkenerne. Glæd familie og venner med nogle lækre hjemmelavede af slagsen.

Vigtigste køkkenredskab: En klejnespore, der gør det nemt at udskære dejen, og en hulske – med den i hånden, kan du nemlig nemt og sikkert få klejnerne op af den brandvarme palmin igen.

Hjemmebagte julesmåkager er også en sød idé til en værtindegave eller en personlig julegave. Put kagerne i et smukt glas og bind en flot sløjfe om.

7. Konfekt

Marcipan, nougat og smeltet chokolade. Klassisk konfekt hører de søde juledage til, og er også en hyggelig aktivitet for hele familien.

Vigtigste køkkenredskab: En god skål, så du nemt kan dyppe din lækre konfekt i chokolade.

Se alle skåle

Se vores store udvalg til chokolade og konfekt her

8. Finskbrød

Der er nu noget over småkager med masser af smør, og de sprøde finskbrød er en fin og delikat juleklassiker.

Vigtigste køkkenredskab: Et praktisk, genanvendeligt bageark af silicone – det er fantastisk at have ved hånden, når du skal bage mange, mange småkager.

Se alle bageark

De fleste småkagedeje kan gemmes rå i køleskabet eller fryseren, og bages efterhånden som småkagerne skal spises. Del dejen i mindre portioner, og lav ruller af den – så kan du lynhurtigt servere nybagt julebag.

9. Havegrynskugler

Ingen jul uden de traditionelle havregrynskugler med det fineste kokosdrys. De er supernemme at lave, så hele familien kan være med, og spreder stor glæde hos både store og små.

Vigtigste køkkenredskab: En lufttæt opbevaringsboks – så holder dine havregrynskugler sig godt og længe i køleskabet.

Se alle opbevaringsbokse

10. Julespecier

Sidst men ikke mindst. De små specier er skønne julesmåkager, som passer perfekt til en god kop kaffe eller te. Lav dem med chokolade, kardemomme, hindbær eller hvad du lyster.

Vigtigste køkkenredskab: En røremaskine – verdens bedste julehjælp at have en røremaskine, der hjælper med at ælte det hele godt sammen.

Se alle røremaskiner