Klik & hent i butik

Byt i 1 år

Prismatch

Medlemstilbud: Spar 25% på populære brands*. Se tilbuddene her
  • Hjem
  • Inspiration
  • Borddækning
  • juledug

Vælg den rette juledug

Hvilken juledug skal du vælge til årets julebord? Grøn, rød, hvid eller måske mønstret eller stribet? Få hjælp til at vælge årets juledug her.

Skrevet af Imerco · 30 november 2022

Rød er en klassiker, men måske vil du prøve noget nyt? Men grøn er jo også bare smuk og elegant... Måske vi skal gå med striber? Ja, overvejelserne kan være mange forud for den store aften - hvilken dug ender du mon med?

Se alle juleduge.

Rød juledug

Rød er og bliver en vinderfarve, når det kommer til jul. Synes nogen i hvert fald. Andre går helst udenom den røde farve, så den er måske nok dén julefarve, der skiller vandene mest. Men, hvis du er til rød, så gå all in og vælg en dybrød en af slagsen, hvor du også lader farven gå igen på stofservietter, lys mm.

Læs også: Sådan fjernes pletter fra juledugen.

Stribet juledug

De er elegante, de er klassiske og alligevel helt tidløse - med andre ord; striber går du sjældent galt i byen med. Du kan vælge nogle brede, karakteristiske, der fanger øjet med det samme. Du kan også gå efter de smalle, elegante som her, hvor striben blot antydes.

Hvid juledug

Kan du lide et vinterhvidt og lyst udtryk, så kan du starte med en klar base i hvid. Denne kan tones i alle retninger - vælg julegrønt som gran, så looket bliver naturligt, gå efter sølv for et glimtende snefnug-look eller måske lyserøde toner, så et feminint udtryk skabes.

Grøn juledug

Grøn som juletræet, grøn som skoven, grøn som juveler - grøn er bare skøn for øjet, rolig og julet på én og samme tid. Start din borddækning med en flot, grøn flade, som du bygger resten af dit bord op efter. Grøn går godt med messing, naturlige nuancer og og hint af hvid.

Se alle juleduge.

Mønstret juledug

Hvis du vil holde bestik, glas og service helt enkelt kan du pifte bordet op alene ved at vælge en mønstret dug, der fint kan gøre det ud for en masse pynt. Vælg evt. julede motiver, hvis du vil have en dug, der emmer af jul, men du kan også gå efter andre motiver, der blot kan jules op og ned alt efter humør.