Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Køkkentips

Sådan bruger du dit stegetermometer rigtigt

Er du træt af at stå med en tør og kedelig steg? Få gode tips til, hvordan du bruger dit stegetermometer til at få lækkert, mørt kød hver gang – uanset hvilken slags kød du steger.

Skrevet af Imerco · 19 marts 2017

importedContent

En steg er ikke bare en steg, og en ovn er ikke bare en ovn. Derfor er et stegetermometer det perfekte våben, når du steger en lækker culottesteg, flæskesteg eller andesteg i ovnen. På den måde er du nemlig sikker på, at stegen får præcis den tid i ovnen, den skal have for at blive mør og saftig.

Se alle stegetermometre

Sådan bruger du dit stegetermometer

  • Spidsen af stegetermometeret stikkes ind i siden på kødet ca. i midten – sørg for, det ikke rører ben eller fedtlommer.
  • Skru ned for ovnen, eller sluk den helt, hvis temperaturen stiger for hurtigt.
  • Tag kødet ud af ovnen 6-7 grader inden, det får den ønskede temperatur.
  • Lad kødet hvile i stanniol i 15 minutter – så bliver det mere saftigt.

Den perfekte stegetemperatur til forskellige typer kød

Oksekød: 55°-60° (rødt), 60°-65° (medium), 65°-68° (gennemstegt)

Svinekød: 62°-65° (medium), 65°-70° (gennemstegt)

Lammekød: 58°-62° (rødt), 62°-65° (medium), 65°-70° (gennemstegt)

Kylling, and og kalkun: 75° (gennemstegt)

Fisk: 62°-66° (gennemstegt)

Stegetermometer

Vælg det rigtige stegetermometer

Du kan vælge mellem tre forskellige typer stegetermometre: manuelle, digitale og trådløse.

Det manuelle stegetermometer

Det er stegetermometret til dig, der godt kan lide at holde det nemt og enkelt i køkkenet. Hvis du synes, de elektroniske apparater fylder for meget i hjemmet, er det gammeldags, manuelle stegetermometer en nem og fin løsning til madlavningen – og så giver det et meget præcist resultat.

Det digitale stegetermometer

Det digitale stegetermometer kommer i mange forskellige designs med et væld af smarte funktioner. Det er stegetermometret til dig, der godt kan lide teknologi – også i køkkenet. På nogle digitale stegetermometre kan du indstille kødtype, tilberedningsgrad og temperatur – så din steg bliver helt perfekt. Du kan også indstille en alarm, der informerer dig om, hvornår den ønskede temperatur er opnået.

Det trådløse stegetermometer

Det trådløse stegetermometer kan det samme som det digitale – dog har det den ekstra bonus, at du frit kan bevæge dig rundt i hjemmet eller slappe af på sofaen, mens du holder øje med stegen. Den trådløse funktion er også smart, hvis du har en udendørs grill, men har brug for at tilberede andet mad indenfor – eller hvis det er sidst på sæsonen og lidt for koldt at stå ude og vente på, at kødet bliver færdigstegt. Generelt har de trådløse stegetermometre mange funktioner, der gør madlavningen lidt lettere. Du kan eksempelvis indstille en indikator, der fortæller dig, når kødet har fået nok.

Se vores store udvalg af stegetermometre her

Læs også: En stegeso er din bedste ven til simremad i ovnen

Se alle stegetermometre