Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*
Søg varer og brands
Udeliv

3 snacks du kan lave på bålet

Saml naboer, venner og børn om et stor lejrbål i haven, og hyg jer sammen, mens I griller skumfiduser, laver snobrød og fortæller røverhistorier.

Skrevet af Imerco · 3 juli 2017

importedContent

Ah! Varmen mod kroppen, den knitrende lyd af flammer og røgen der bølger i den ene og den anden retning. Bål er hyggeligt og den perfekte ramme for små lækkerier til hele familien. Få inspiration til, hvad I kan lave på bålet her.

1. S’mores

Ristede skumfiduser over bål er en højtelsket klassiker hos både børn og voksne. Gør som amerikanerne, og lav S’mores ved at riste skumfiduserne på en pind over bålet, indtil de er gyldne og klæbrige. Læg dem sammen med mariekiks og chokolade, så varmen fra skumfiduserne smelter chokoladen. Velbekomme!

Bliver det lige sødt nok, kan I også sagtens lave lidt sundere bålhygge. Lav for eksempel et frugtspyd med banan, ananas og jordbær, og steg dem let over bålet.

2. Snobrød

Snobrød er en anden klassiker, der også altid er et hit. Ikke fordi det er den store kulinariske oplevelse, men fordi der er så meget hygge og tradition forbundet med at finde en god pind i skoven, snitte den ren, vikle dejen omkring og vente spændt, mens den bliver bagt over ilden.

Nem og god snobrødsdej (10 stk.)

25 g gær

3 dl vand

500 g mel

1 tsk. groft salt

Sådan gør du:

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og mel, og ælt dejen godt. Lad den hæve i ca. 30 min.

Tril dejen ud i 10 tynde pølser, og sno den i et tyndt lag omkring en pind.

Lad dejen efterhæve i 10-20 min. på pinden, og så er den klar til bålet.

3. Grillet banan med smeltet chokolade

Prøv også denne lille lækkerbisken, næste gang I laver bål. Rids bananen på langs, mens den stadig har skrællen på, og læg et par stykker knækket pålægschokolade deri. Pak bananen ind i stanniol, og læg den i gløderne i bålet med chokoladen opad. Efter et par minutter er bananen færdig, og kan spise direkte af skrællen med en ske.

Grillet banan

Se også: Lav lækre desserter på grillen