Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Borddækning

Lav personlige bordkort til julebordet

Lav dine egne bordkort og giv julens borddækning et personligt og kreativt præg. Dine julegæster vil helt sikkert sætte pris på den fine overraskelse, når de sætter sig til bords.

Skrevet af Imerco · 21 december 2021

importedContent

Når du laver dine egne bordkort, kan du sætte et personligt prik over i´et på din borddækning. Det er en sjov og hyggelig måde at kræse om dine gæster på, som får sig en lille overraskelse, når de sætter sig til bords. Og når vi nu skal tilbringe mange timer omkring julebordet, er det skønt, at der er tænkt over de små detaljer.

Se alt borddækning

Lav et sjovt og festligt bordkort

Gør det festligt og sjovt

Lav festlige bordkort ved at spraye en vatkugle med lim og drysse glimmer på. Lim et sugerør fast og vikl om med cellofan, så det ligner en overdimensioneret slikkepind. Bind et bånd omkring med et navnekort på, og så har du et sjovt og anderledes bordkort, der giver dine gæster et smil på læben.

Du kan også bruge en rigtig slikkepind, som dine gæster kan tage med sig hjem. Det vil også være et hit hos børnene.

Brug farver og giv bordkortet et personligt præg

Leg med farverne

Klip fire stykker farvet karton ud i små firkanter i samme størrelse og lav et hul i det øverste venstre hjørne på dem alle. Bind dem sammen med et stykke bånd og lav en fin sløjfe. Skriv navn på det øverste kort – på de øvrige kort kan du eventuelt skrive julemenuen eller lave en lille personlig julehilsen. Vær gerne modig med farverne, men er du mere til julens traditionelle farver, så er det mindst lige så fint.

Lad din serviet matche bordkortet ved at vælge en i samme farve-tema og bind ligeledes en sløjfe herom.

Glimmer giver et elegant og festligt bordkort

Skru op for elegancen

Et drys med glimmer skaber med det samme masser af festlig elegance på dit julebord. Klip et rektangel af et stykke karton og skriv navn i bunden. Klip en stjerne ud af et stykke glimtende papir. Lav et hul øverst i midten af navnekortet og i stjernens ene spids. Bind et stykke flot bånd om begge dele og afslut med en fin sløjfe.

Har du en blomst, der synger på sidste vers? Tør den, spray den med lim, dyp den i glitter og læg den sammen med bordkortet.

Print julemenuen ud som bordkort

Gå enkelt til værks

Print din julemenu ud på et stykke papir efter eget valg eller skriv den ned i hånden for at gøre det endnu mere personligt og hjemmelavet. Læg en pænt foldet stofserviet på tallerkenen, herefter din julemenu og slut af med en lille grangren. Det er enkelt og nemt, men giver alligevel et personligt præg på din borddækning. Så vær ikke bange for at gå simpelt til værks.

Du kan nemt ændre udtrykket ved at lege med farver og materialer.

Brug julepynten i borddækningen med dit bordkort

Brug julepynten

Hvem siger at julepynten ikke kan bruges på dit julebord? Har du nogle små fine julefigurer, så kan du sagtens lade dem indgå i din borddækning. Klip en firkant af noget papir eller karton efter eget valg og skriv navn på. Fold en stofserviet pænt, læg bordkortet herpå og bind et stykke flot bånd om begge dele. Vedlæg et lille stykke gran og lad en julefigur pynte på toppen. Tilpas udtrykket ved at ændre farver, materialer, former m.m.

Brug gerne forskellige julefigurer på hver kuvert og gerne en der passer til gæsten for at gøre det ekstra personligt.