Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Boligindretning

Nem vej til julestemning: Brug lyskæder!

Ingen jul uden lyskæder – de skaber de fineste glimt i vintermørket og skaber øjeblikkelig julehygge i forhaver, lejligheder og vindueskarme.

Skrevet af Imerco · 5 august 2021

importedContent

I en ellers kold og mørk tid, er det skønt at bevæge sig gennem boligkvarterer og se, hvordan lyskæder lyser alt fra grantræer i forhaver til vindueskarme inden dørs op.

Få inspiration i artiklen her til at bruge lyskæder på forskellig vis, hvor alle ideerne har det til fælles, at de er nemme at udføre og har stor effekt.

Se alle lyskæder

lyskaeder ideer jul

TIP 1: Byd dine gæster velkommen

Allerede når folk, eller du selv og familien, ankommer til hjemmet, er det skønt at blive mødt af en ekstra hyggelig stemning. Pynt op i træer og buske, så de lyser venligt op i vintermørket. Har du ikke en have, men bor i lejlighed, kan du også nemt bruge ideen: Hæng blot en krans eller dekoration op på din opgangsdør, så der også skabes varm velkomst her.

lyskaede jul ideer

TIP 2: Et gennemført julestilleben

Understreg den søde ventetid og lad et spinket træ udgøre et hyggehjørne af hjemmet indtil det store juletræ indkøbes. Saml i samme ombæring gerne gaverne i selvsamme hjørne i takt med at de indkøbes. Det er dekorativt, hvis du vælger gavepapir i samme tonerog tilmed tilføjer bloklys, som ekstra hyggeskabende elementer.

lyskaede jul ideer

TIP 3: Kombinér med grønt

Kombiner en lyskæde med en enkelt eucalyptus- eller mistelten gren, som du sætter fast på en julet form ved at vikle en lyskæde i ståltråd omkring. Her er brugt en stjerne, som er et klassisk julet motiv, men også andre former kan bruges. Prøv cirkler, trekanter eller måske et hjerte?

lyskaede jul ideer

TIP 4: I kransen

En krans pynter i vinduet, både indendørs og udendørs. Sno en lyskæde om en krans af gran eller blade i brunlige nuancer og nyd, hvordan lysene spiller sammen med de naturlige elementer. Ideen her kan bruges både ude og inde, så længe du vælger en lyskæde, der er egnet til det behov, du vælger.

Alle kranse kan piftes op, så du kan roligt vælge den klassiske i gran, en nostalgisk i halm eller en moderne i tørrede blomster.

lyskaede jul ideer

TIP 5: Lanterner – et must i juletiden

En simpel lanterne i glas bliver til en spændende dekoration, når du tilføjer en lyskæde. Det er ultrasimpelt at lave: Du krøller blot lyskæden lidt sammen og arrangerer den i lanternen. Vælg gerne dioder med varm belysning til indendørs brug, da det virker mere beroligende i hjemmet end de køligere toner.

Se alle lanterner