Sådan holder du nytår anno 2017

Nytåret 2017 byder på discokugler, tapas og champagnesabling. Se her, hvordan du forbereder årets sidste fest.

Skrevet af Imerco, d. 16-12-2017 i Inspirér mig

Martin Ib, festarrangør og direktør, MIBevent

"For mig er en vellykket nytårsaften, når det hele er gået op i en højere enhed. En glad aften med mennesker man holder af. Lækker mad og drikke, pynt og glitter, et hop fra stolen når klokken slår tolv, fyrværkeri på himlen og dans til de gode rytmer. Så er man klar til at gå i gang med et nyt år.

Få styr på nytårsfesten

Nytår handler først og fremmest om festlig stemning og god mad. Men for at få den festlige stemning frem, skal du planlægge lidt. Se her, hvordan du holder en nytårsfest à la 2017. 

Nytårspynten sætter rammen

Intet nytår uden festligt pynt. Her er det 80’erne med smukke discokugler, der i følge Martin Ib har vundet indpas igen. Han understreger dog, at vi ikke vil have for mange farver og kulørte lamper som en del af nytårspynten. Vi foretrækker den minimalistiske stil med lidt sølv- og guldkonfetti. For at løfte stemningen, kan du lægge en sjov hat eller maske på gæsternes stol. Så skal der nok blive noget at grine af. 

Læs også: Sådan får du en smuk nytårsfest

 

Dæk et smukt nytårsbord med stel, glas og bestik fra erik bagger a/s

Maden nytårsaften består af mange små retter

Når man går til bordet, er tendensen flere småretter. Vi vil gerne opleve og nyde mange elementer, mens vi spiser.

Her er det især fisk, skaldyr og godt oksekød, som er populært på nytårsmenuerne. Også krondyr bliver der bestilt mere af. Mange foretrækker at bestille maden udefra, men hvis du gerne vil lave maden selv, så lav mindre tapas-anretninger, så I kan smage lidt af hvert. Så er gæsterne heller ikke alt for mætte, når de skal ramme dansegulvet. Til nytårstalen kan du stille lidt snacks i form af chips og nødder klar. Vil du gøre lidt ekstra ud af det, kan du stille kaviar eller silderogn på bordet. Kransekagen er ifølge Martin Ib kommet stærkt tilbage både hos den ældre og yngre generation. Så selvfølgelig skal der serveres kransekage til boblerne, når klokken slår 12.

cathrineholm Stripes Collection snacksæt

Frem med champagnesablen

Der skal bobler til nytårsaften. Og vil du gøre champagnesmagningen ekstra festlig, kan du vælge at sable champagneflasken. Det kan du gøre med en champagnesabel eller ryggen af en stor køkkenkniv. Du holder i bunden af flasken, mens du med en hurtig bevægelse kører sablen hen ad flaskens hals, så toppen ryger af. Om boblerne skal være den eksklusiv champagne afhænger smag, behag og pengepung. Men har du investeret i en flaske dyr champagne, så anbefaler Martin Ib, at I drikker den som noget af det første, mens både I og jeres smagsløg stadig er friske. Der findes også andre gode bobler, du kan servere såsom Lambrusco, Spumante, Prosecco eller Crémant.

Holmegaard Charlotte Amalie champagneglas

  

Du kan også drikke bobler til middagen. En tommelfingerregel er, at du starter med de tørre af slagsen og bevæger dig mod de søde, når desserten skal serveres.

Få gang i danseskoene med god nytårsmusik

Musikken er i den grad med til at sætte stemningen. Lav nogle forskellige playlister, der passer til aftenens forløb. Du kan kalde dem ’lounge’, ’middag’ og ’dansemusik’. Ifølge Martin Ib kan du starte aftenen med jazz eller loungemusik. Efter middagen kan du lade flere hits strømme ud af anlægget. Især disco- og andet 80’er-musik kan sætte gang i dansegulvet.

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker

Opskrift på havtornsnaps
Inspirér mig

Opskrift på havtornsnaps