Årets julefarve 2017 emmer af hygge

Rød og grøn er selvskrevet i julen, men vil du have et moderne julehjem, skal du gå efter sæsonens hotteste farve: Lilla.

Skrevet af Imerco, d. 26-11-2017 i Tidens trends

David Andersen, designdirektør hos Rosendahl Design Group

”Når vi taler farver i denne sæson, så er lilla rigtig populær. Alle nuancer af lilla hitter. Mørklilla, lyslilla, aubergine og bordeaux-lilla. Det, der er interessant med den lilla farve, er, at den fungerer fantastisk, når man mikser den i de forskellige toner.”

Julepynt: Derfor skal dit julehjem være lilla

Farven lilla er ikke til at komme udenom i år. Du finder den i alt fra sofaer, vaser, puder til lamper. I takt med at art deco-trenden har bidt sig fast, er der kommet fokus på, at vores hjem emmer af dekadent hygge. Og det understreger farven lilla i den grad.

Så vær ikke bange for at give dit hjem et lilla pift. Det er kun med til at understrege den hyggelige stemning, du har brug for i kolde november og december.

Sådan får du et lilla julehjem

  • Der findes utallige nuancer af lilla, men gå efter en dyb lilla for at få det ekstravagante look. Brug mørklilla bloklys til spisebordet eller juledekorationen i stuen, så er du godt på vej mod en luksuriøs julestemning.

Adventskrans

  • Den lilla farve passer smukt sammen med den traditionelle pynt, du i forvejen har. Hæng julekugler i mørklilla på juletræet eller kombiner lilla pynt med guld, sølv eller andre metaller i en adventskrans eller på et fad på spisebordet.
  • Leg med farverne! Ifølge David Andersen kan både lyse og mørke nuancer af lilla mikses på smukkeste vis. Miks farverne på julebordet ved at vælge en smuk, mørklilla dug, og dæk op med servietter i en lyselilla.
  • Du kan nemt få den lilla farve på julebordet ved at lave en lille dekoration på hver tallerken. Bind lilla snor eller gavebånd rund om et bundt grene eller gran. Læg det herefter på en tallerken med en fin lilla serviet nedenunder.

Bordopdækning

  • En dyb lilla går godt sammen med farver som mørkeblå eller mørkerød. Med pudebetræk i mørke nuancer kan du nemt skabe julehygge på sofaen – som også kan fortsætte efter december.
  • Du behøver ikke købe lilla julepynt for at være med på trenden. Sæt en lilla vase på bordet med nogle grene i, eller saml nogle lilla bloklys i forskellige størrelser på en bakke med nogle julekugler eller noget gran.
  • Lilla er muligvis moderne, men ingen jul uden farven grøn. Og heldigvis passer de to også rigtig godt sammen. Flet julehjerter i grøn og lilla, og hæng dem på træet. Du kan også binde et lilla bånd om misteltenen, så du er klar til at dele julekys ud, til dem du elsker.
Se også: Julepynt 2017: Få naturen ind i stuen

Relaterede artikler

Sådan kommunikerer unge uden mobilen
Tidens trends

Sådan kommunikerer unge uden mobilen

Gin og tonic: Tidens mest populære drink
Tidens trends

Gin og tonic: Tidens mest populære drink

Det skal du drikke til bryllupskagen
Tidens trends

Det skal du drikke til bryllupskagen

Slow juicer: Alt du skal vide om den populære saftpresser
Tidens trends

Slow juicer: Alt du skal vide om den populære saftpresser