Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*
Søg varer og brands
Hovedretter

Sommergryde med kylling, hvidvin og knasende grønt

Her får du opskriften på en lækker ret, som snildt kan gentages et par gange hen over sommeren da den smager vidunderligt og mildt.

Skrevet af Imerco · 11 juli 2021

importedContent

Den velsmagende kylling, bløde og milde sovs får et perfekt sprødt modspil af de friske, grønne grøntsager, som emmer af sommer!

Retten passer til 4 personer og kræver ca. 25 minutters tilberedningstid, men tager samlet set omkring 60 minutter at lave.

Se alle gryder og pander fra Eva Solo

Det skal du bruge

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 gram bacon i tern
  • 4 hele kyllingelår
  • Olie til stegning
  • 2,5 dl hvidvin
  • 5 dl hønsefond
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 dl fløde
  • 2 dl friskbælgede ærter
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil og hak løg og hvidløg.
  • Brun kyllingelårene i olie i en gryde, og sæt dem til side.
  • Kom nu bacon i gryden, og sautér den, til den tager farve.
  • Tilsæt løg og hvidløg til baconen, og sautér videre, til løgene er klare.
  • Kom kyllingelårene tilbage i gryden sammen med hvidvin og hønsefond, bring gryden i kog, og skum af.
  • Læg låg på gryden, og lad kyllingelårene simre i ca. 40 minutter, til kødet er mørt.
  • Pluk og hak estragonen imens.
  • Skær også enderne af de grønne asparges nu, og skær dem i ca. 3-4 cm store stykker.
  • Kom nu fløde, ærter og asparges i gryden, bring den atter op til kogepunktet, og lad den simre i ca. 2 minutter.
  • Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, til du har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og peber, og vend til sidst estragonen heri.

Velbekomme!

Nyd gerne retten med nye kartofler til, som blot understreger den sommerlige smagsoplevelse yderligere.