Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Medlemstilbud: Shop og spar 20-40% på ALT* stel, glas og bestik. Se tilbuddene her
Søg varer og brands
Hovedretter

Sous vide: 4 steps til perfekt tilberedt kød

Med tilberedningsmetoden sous vide, kan du tilberede dit kød til perfektion hver gang! Følg vores nemme guide, så garanterer vi, at dine gæster vil klappe i hænderne og kalde dig gourmetkok.

Skrevet af Imerco · 13 maj 2019

importedContent

Step 1 – Vakuumpak dit kød

Først skal du lægge kødet i en vakuumpose sammen med de smagsgivere, du ønsker, dit kød skal have, f.eks. hvidløg, rosmarin eller en marinade. Dernæst sætter du posen i vakuumpakkeren, som trækker luften ud af posen.

Du kan også vakuumere grønsager, ost, m.m. På den måde forlænger du holdbarheden og mindsker madspild.

Vakuumpakker

Se alle vakuumpakkere og -poser

Step 2 – Tilbered dit kød med sous vide

Sous vide er en tilberedningsmetode, mange professionelle kokke bruger, da det kan tage dit kød til helt nye højder. Den lange tilberedningstid med kontrolleret temperaturer er en fantastisk og nem måde at tilberede sit kød.

Når du har vakuumeret dit kød, lægger du det i et sous vide kar eller en gryde med vand, hvorefter du placerer din sous vide stav i vandet og indstiller tiden og temperaturen. Læg isoleringskugler i toppen af vandet, det reducerer fordampning og varmetabet med op til 90%.

Sådan indstiller du temperaturen: Meget rødt kød 49°C, rødt kød 56,5°C, medium kød 60°C, medium-gennemstegt 65,5°C.

Se alle sous vide maskiner

Step 3 – Giv dit kød stegeskorpe

Det meste kød er lækkert, når det har en stegeskorpe. Når dit kød har opnået den ønsket temperatur i sous vide, tages kødet op af vandet og ud af vakuumposen. Kom smør og olivenolie på en pande, evt. på en grillpande for en flottere stegeskorpe, og skru højt op for varmen. Når panden er varm, steger du dit kød af på alle kanter, imens du overhælder det med smøret og olien, så det får en lækker stegeskorpe og smag.

Tilsæt evt. hvidløg, rosmarin, timian eller andet på panden for at give ekstra smag til kødet.

Se alle grillpander

Step 4 – Tilsæt røgsmag

Hvis du vil give dit kød en raffineret smag af røg, er en røgpistol perfekt til formålet. Læg dit kød på en tallerken med et låg eller husholdningsfilm over. Når du har tændt op i din røgpistol, kommer du slangen ind under låget eller husholdningsfilmen og fylder tallerkenen med røg, hvorefter du lukker til igen. Lad dit kød stå i røgen indtil du har fået den røgsmag, du ønsker.

Vær opmærksom på, at jo mere fedt der er i kødet, jo hurtigere vil røgen give smag.

Røgpistol

Se alle røgpistoler

Når kødet har hvilet, er det klar til servering – Bon Appétit!