Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Hovedretter

Sådan laver du den perfekte Valentinsmiddag

Den 14. februar står i kærlighedens tegn. Få inspiration til, hvordan du forkæler din udkårne med en romantisk Valentins-middag.

Skrevet af Imerco · 6 februar 2022

importedContent

Vil du gerne forkæle din udkårne, så er det på Valentinsdag, at du skal gå all in. Skru op for romantikken med en lækker Valentins-middag, hvor der er tænkt på alle detaljerne – bare rolig vi viser dig her, hvordan du nemt kan sammensætte en god middag, hvor romantikken kan få frit spil.

Se alt borddækning

Sig det med chokolade

Overrask din elskede med en fin pose med hjemmelavede, fyldte hjertechokolader. Hindbærtrøfler er for eksempel nemme at lave og smager vidunderligt. Og tro os – det vil imponere helt vildt, at du selv har stået og formet chokolader i stedet for at købe dem i en butik.

Se alt til chokolade

Giv Valentins-middagen en boblende start

Lav isterninger af frosne, røde bær som du lægger i glasset, når I skal skåle i et køligt glas mousserende vin, inden I kaster jer over den romantiske middag. Eller dyp nogle jordbær i både hvid og mørk chokolade og servér dem til. Og drik endelig champagnen af de slankeste glas, du kan finde – det holder nemlig på boblerne.

Se alle champagneglas

Romantiske appetitvækkere

Der er noget enormt hyggeligt og romantisk over dele-mad, som I kan spise med fingrene og nyde til fulde. En lækker laksemousse på rugbrødschips pyntet med spiselige blomster for eksempel. Tænk i masser af små, lette tapasretter, der er en fryd for øjet - og ikke ligger tungt i maven. En perfekt start på din middag!

Se alle serveringsfade

Den sofistikerede fra havet

Hvis du ikke har prøvet at lave de lækre moules marinière selv - altså hvidvinsdampede blåmuslinger – så spring ud i det. Det er nemt og lækkert, og vi kan love dig for, at det er en af de mest romantiske retter, du og din Valentine kan spise sammen. Servér dem i en smuk gryde og uden bestik. Det er hyggeligst at spise muslingerne direkte af skallerne. Lav også en kurv med sprøde pommes frites, som du stiller midt på bordet til deling med en hjemmerørt estragon-mayo til. Husk smukke stearinlys på bordet – så er I helt klar til hyggelig fransk bistrostemning.

Se alle gryder og kasseroller

Hjerteformet dessert

Slut middagen af med små søde fristelser. Bag for eksempel en lækker hjerteformet chokoladefondant eller måske en chokoladefondue, hvor I dypper friske, røde bær – gå bare all in på alt, hvad der er sødt og rødt. På Valentinsdag kan det nærmest ikke blive romantisk nok.

Se alle bageartikler

Romantisk bordpynt

Skab stemning med levende lys og dæk et smukt bord med friske blomster, flotte servietter og måske endda også lidt rosenblade strøet ud over bordet? Undgå at det bliver alt for højtideligt med et par søde og sjove figurer, der får smilet frem på læberne. Det må altid gerne være lidt sjovt og personligt.

Se alle lys og servietter

Hvorfor fejrer vi Valentinsdag?

Legenden stammer tilbage fra 1493, hvor den kristne, romerske præst Skt. Valentin sad fængslet. Inde bag tremmerne blev han fascineret af sin fangevogters blinde datter – og myten fortæller, at han faktisk fik hende til at se igen ved et mirakel. Da han blev henrettet 14. februar, efterlod han et romantisk afskedsbrev til hende. Og da paven lidt senere udnævnte den dato til Valentins Dag, begyndte folket lidt efter lidt at bruge dagen som en romantisk tradition. Men det var først i løbet af 1800-tallet, at det virkelig tog fart. Der begyndte man nemlig at kunne købe kort og særligt papir, når man skulle kurtisere på Valentinsdag. I Danmark hoppede vi dog først med på Valentins-fejringen i 1990’erne.