flæskesteg

Få Timm Vladimirs tips til perfekt flæskesteg

Ingen ønsker sig bløde svær og tør steg, når det kommer til flæskesteg. Heldigvis behøver det ikke være svært at opnå det modsatte. Få Timm Vladimirs opskrift og tips her.

Skrevet af Imerco · 29 september 2025

En flæskesteg med sprød svær og saftigt indre er ikke bare skøn til jul, men også ideel, når menuen står på flæskestegssandwich. Timm Vladimir kender vejen til den perfekte flæskesteg, så følg opskriften her, så du kan gøre ham kunsten efter.

Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.

Ingredienser

1 flot ribbenssteg
Olivenolie
Salt
Laurbærblade

Sådan gør du

Forberedelse

Tør steget grundigt.

Dæk sværen helt med salt, så væsken trækkes ud.

Lad stå på køl i flere timer eller natten over. 

Efter saltning

Tør saltet grundigt af.

Gnid sværen med lidt olie.

Salt hele stegen igen, inkl. sværen.

Stegning

Placér stegen på en rist i en bradepande med vand i bunden. Så brænder fedt, der løber fra stegen, ikke fast til bunden.

Start med at tænde ovnen på 230°C. Giv stegen 15-20 minutter, indtil sværen har åbnet sig. Når det er sket, så tag stegen ud, og sæt  laurbærblade ned i ridserne (gerne et mellem hver svær).

Tilføj nu dit stegetermometer, så du kan holde øje med graderne.

Sæt steget utildækket i ovnen ved165°C i ca. 3 timer. 

Hold øje, så den ikke får for meget, og tag stegen ud, når kernetemperaturen er omkring 62–64°C.

Fjern laurbærbladene, og lad stegen hvile i 30-40 minutter inden servering.

Læs også: Julefrokost a la Timm Vladimir.

Tip

Hvis du vil se mere til Timms madunivers, så se alle videoer med hans opskrifter og tips og tricks her:

Timm Vladimirs madunivers.

pasta spaghetti cacio e pepe