BLACK WEEKS: SPAR 25-60% - se de vilde priser i den nye Black Weeks avis.

En portion risengrød med kanelsukker og smørklat er et tydeligt tegn på, at julen er over os. Her får du en nem opskrift på den klassiske spise.
Skrevet af Imerco · 13 november 2025Julen er over os, og for de fleste betyder det risengrød! Faktisk har grøden været en fast del af danskernes kost, siden man begyndte at fejre jul. I dag spiser mange den cremede grød både til aftensmad eller dessert.
Find en tykbundet gryde frem, så du minimerer risikoen for, at grøden brænder på. Du kan også bruge en støbejernsgryde, som du kan sætte i ovnen. På den måde kan du nemt bringe grøden i kog, lægge låg på og ’bage’ den færdig i ovnen. Og så behøver du ikke engang røre i gryden.
Læs også: Den perfekte risalamande til juleaften.
Til 2 personer
190 g grødris
2½ dl vand
1 liter sødmælk
½ tsk. salt
1 tsk vaniljesukker
2 spsk. sukker

Kog vandet i en stor gryde. Tilsæt risene, og lad dem suge vandet i et par minutter. Tilsæt mælken, vaniljesukker og sukker, og bring gryden i kog. Lad grøden småkoge i 5-10 minutter, mens du rører rundt.
Skru ned for varmen, og lad grøden simre under omrøring i en times tid til halvanden. Eller tag gryden af varmen, og sæt låg på. Kom et par hviskestykker eller avispapir omkring, og sæt gryden ind i sengen. Pak gryden godt ind i dyner, og lad den står her i ca. 3 timer.
Kog kort grøden op, og smag til med salt. Er der stadig væske i grøden, lad den da småsimre uden låg under omrøring, indtil den har den rette konsistens.
Nyd med kanelsukker og smør.
Hvis du spiser risengrød lillejuleaften, kan du lave en ekstra stor portion, så du har til risalamanden juleaften.