Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Hovedretter

Opskrift på verdens nemmeste risengrød

En portion risengrød med kanelsukker og smørklat er et tydeligt tegn på, at julen er over os. Her får du en nem opskrift på den klassiske spise.

Skrevet af Imerco · 5 december 2017

importedContent

Julen er over os, og for de fleste betyder det risengrød! Faktisk har grøden været en fast del af danskernes kost, siden man begyndte at fejre jul. I dag spiser mange den cremede grød både til aftensmad eller dessert.

Find en tykbundet gryde frem, så du minimerer risikoen for, at grøden brænder på. Du kan også bruge en støbejernsgryde, som du kan sætte i ovnen. På den måde kan du nemt bringe grøden i kog, lægge låg på og ’bage’ den færdig i ovnen. Og så behøver du ikke engang røre i gryden. 

Se alle støbejernsgryder

Læs også: Vedligehold dit støbejern med denne nemme guide

Risengrød serveret i en Stjerne Riflet Jul skål fra Royal Copenhagen

Nem opskrift på risengrød

Der findes forskellige bud på, hvordan du laver risengrøden. Et gammelt trick går ud på at blande ingredienserne i en gryde, bringe den i kog og derefter pakke gryden godt ind i en dyne. En time efter, har du en portion risengrød. Men med en god støbejernsgryde kan du holde madlavningen i køkkenet. Her får du opskriften på den klassiske udgave af risengrød lavet i en støbejernsgryde på en kogeplade. Den er nem, hurtig og smager fortrinligt.

Hvis du spiser risengrød lillejuleaften, kan du lave en ekstra stor portion, så du har til risalamanden juleaften.

Risalamande serveret i Grand Cru isasietter fra Rosendahl

Læs også: Den perfekte risalamande til juleaften

Det skal du bruge til at lave risengrød:

Antal: 2 personer

200 g grødris
1 1/2 liter mælk
1 tsk. salt

Sådan laver du risengrød:

  • Bring mælken i kog i en støbejernsgryde eller en tykbundet gryde.
  • Tilsæt risen, og bring grøden i kog under omrøring.
  • Skru ned for varmen, lad risen småkoge i 45 minutter og rør i grøden jævnligt, så mælken ikke brænder på. Eller sæt støbejernsgryden ind i ovnen ved 120 grader i ca. 2 timer, hvis du gerne vil være fri at skulle røre i den.
  • Server risengrøden med kanelsukker og en klat smør på toppen.

Lav klatkager af resterne. Hvis du har cirka 500 g risengrød tilbage, så tilsæt to spiseskefulde mel, to spiseskefulde mælk og to æg. Rør det sammen, og smag til med lidt ekstra sukker. Kom smør på panden, og bag ”klatterne”, så de bliver lysebrune på begge sider. Klatkagerne spises lune med syltetøj og flormelis. 

Se alle støbejernsgryder