NY TILBUDSAVIS! Friske priser og vilde tilbud.
Risalamande til dessert er en fast tradition i de fleste danske hjem i julen. Her får du den klassiske opskrift, som er en sikker vinder hver eneste jul.
Skrevet af Imerco · 16 november 2017Siger man juledessert, må man også sige risalamande. Den søde dessertgrød erstattede risengrøden som dessert tilbage i 1900-tallet, og siden har den været en fast tradition som afslutning på julemåltidet.
Ikke nok med at desserten smager godt, så følger der også en gave med, hvis du er heldig at finde mandlen. Traditionen med mandelgaver er fransk og stammer helt tilbage fra 1500-tallet, hvor familier på Helligtrekongersdag serverede en kage, hvori der var gemt en lille bønne.
Fik man bønnen, blev man konge for en aften og fik dermed lov til at bestemme.
Risalamande eller riz à l’amande, der på fransk betyder ’ris med mandel’, laves på en base af risengrød, som efterfølgende blandes sammen med fløde og mandler. Den søde smag af vanilje gør risalamande til en god afslutning ovenpå den fede julemad.
Antal: 6 personer
3 dl vand
2 dl grødris
6 dl sødmælk
3 spsk. sukker
50 g mandler
1 vaniljestang
4 dl piskefløde
Læs også: Her er de perfekte mandelgaver
Server risalamanden i en skål i krystal i stedet for en dessertskål for at få et mere elegant udtryk.
Du kan selv lave kirsebærsauce ved at koge et glas dessertkirsebær. Rør 1 spsk. majsstivelse ud i 2 spsk. koldt vand. Hæld blandingen i kirsebærsaucen, og kog ved svag varme, indtil saucen jævner.