Rødbedeblinis med peberrodscreme, grønkål og laks

Rødbedeblinis med peberrodscreme, grønkål og laks

De små blinis pandekager er skønne som forret, som en del af frokostbuffeten eller bare til en dag, hvor maden godt må være lidt ekstra lækkert.

Skrevet af Imerco · 29 oktober 2025

Traditionelt laves blinis med boghvedemel, men her bruger vi almindeligt hvedemel, som er tilgængeligt for alle. Og blender dejen med kogt rødbede, som giver både lækker smag og farve. Servér de små blinis lune – de kan fint bages dagen før, og varmes i ovnen før servering.

Se alle pander.

Ingredienser til rødbedeblinis

Til 12-15 stk.

150 g hvedemel
1,5 tsk. salt
1,5 tsk. bagepulver
50 g smeltet smør
1 dl kærnemælk
200 g kogt, afkølet rødbede
2 æg
Smør til stegning

Lynsyltet rødløg

1 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
¼ tsk. salt
1 spsk. sukker

Peberrodscreme

125 g flødeost naturel
1,5 spsk. kærnemælk
1 spsk. fintrevet peberrod

Topping

50 g groftsnittet frisk grønkål
100 g røget laks, skåret i små hapsere lidt friskhøvlet hel peberrod

blinis med rødbede

Sådan gør du

Bland mel, bagepulver og salt. Smelt smørret, og lad det køle lidt.
Kom smeltet smør, kærnemælk, æg og kogt rødbede i en blender, og
blend til en jævn blanding. Rør rødbedeblandingen i de tørre ingredienser med et piskeris.

Smelt lidt smør på en god pande ved middel varme. Sæt små dejklatter på panden med en ske – brug ca. 1,5 spsk. dej, så du får blinis med en diameter på ca. 7-8 cm. Vend med en palet, og bag i ca. 3 minutter på hver side.

Skær rødløget i halvmåner, og kom dem i en varmefast skål. Kog eddike, vand, salt og sukker op, og hæld det over løgene. Lad dem trække i 15 minutter.

Rør flødeosten blød med kærnemælk, og smag til med peberrod.

Anret lune blinis på et fad, og smør dem med lidt peberrodscreme. Top hver blini med lidt hakket grønkål, et lille stykke røget laks og lidt syltet rødløg. Afslut med lidt friskrevet peberrod.

Læs også: Lækre appetizers til festen.