ideer til velkomstsnacks

Appetizers ideer til en festlig velkomst

Lav de lækreste små hapsere til forret eller velkomst. Det gør starten på festen lidt hyggeligere. Her får du opskrift på sticks med flødeost og rösti med laks.

Skrevet af Imerco · 7 juli 2025

Nemme snacks frister og hitter til sommerens fester. Lav de lækreste starters, som kan fadserveres og nydes stående.

Se alle serveringsfade.

velkomst snacks ideer

Sticks med ostekugler

Små kugler af flødeost trillet i de lækreste toppings og monteret på en saltstang. Hvilken en hapser du først?

Ingredienser til sticks med ostekugler

12 stk.

200 g flødeost naturel
1 lille fed presset hvidløg
1 tsk. revet citronskal
Sort peber efter smag

Derudover også saltstænger, 1 lille bundt purløg, 60 g tørrede abrikoser og 30 g pistacienødder til pynt.

Sådan laves sticks med ostekugler

Bland flødeost, presset hvidløg og revet citron, og smag til med peber. Sæt på køl.

Klargør tre forskellige toppings, så du har en lille tallerken med fintsnittet purløg, en med hakkede abrikoser og en med hakkede pistacienøddekerner.

Form blandingen til 12-14 kugler på størrelse med valnødder valnøddestore kugler med to fugtige teskeer.

Sæt dem direkte ned i en tallerken med topping, og tril dem helt runde heri. Sæt en halv saltstang i hver kugle inden servering.

Læs også: Pisket smør hitter.

Kartoffelrösti med rygeost og røget laks

De lækre mundrette rösti er dekorative og indbydende, så måske de ryger hurtigt.

Ingredienser til kartoffelrösti med rygeost og røget laks

Giver 8 slices

Rösti

600 g bagekartofler
1 stort løg
2 æg
2 tsk. havsalt
65 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Solsikkeolie til stegning

Topping

100 g rygeost
150 g cremefraiche 18%
Havsalt og peber
100 g røget laks i skiver
1 lille bundt purløg eller dild
Purløgsblomster eller andre spiselige blomster

Skræl kartoflerne, og riv dem med et mellemgroft rivejern på en foodprocessor. Riv også løget. Kom kartofler og løg på et rent viskestykke, og knug al væden ud.

Rør kartoffel-løgblandingen med æg, salt, hvedemel og bagepulver. Varm rigeligt med solsikkeolie op i en stor stegepande (diameter 28-32 cm) ved middelvarme. Bred kartoffeldejen ud til én stor bund i den varme olie – flad dejen ud med en palet.

Steg i ca. 5-6 minutter på den ene side, vend rundt med to paletter, og steg i yderligere 5-6 minutter på den anden side, til bunden er sprød og gylden. Lad den afdryppe på et stykke køkkenrulle.

Pisk imens rygeost og cremefraiche sammen, og smag til med salt og peber.

Skær den lune rösti i 8 slices, og top med rygeostcreme, røget laks, krydderurter og spiselige blomster.

Se alle piskeris.

Tip

Pynt med sæsonens blomster eller krydderurter. Skovsyre, dild eller andre spiselige blomster er også smukt til retten.

anretning forret