- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Forretter
- Kold ærtesuppe med mynte

Kold ærtesuppe med mynte
Frisk, grøn og fuld af sommer – kold ærtesuppe med mynte er den perfekte forret til varme dage. Den er både cremet, kølende og overraskende nem at lave.
Skrevet af Imerco · 9 maj 2025Lige så smuk i farven som den er frisk i smagen – kold ærtesuppe med mynte er en let og lækker start på måltidet. Den forener det cremede med det friske, og er klar på ingen tid.
Kold ærtesuppe med mynte
4 personer
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
3 spsk. olivenolie
700 g ærter fra frost (optøede)
750 ml grøntsagsbouillon
150 g græsk yoghurt 10%
Salt og friskkværnet peber
3 spsk. hakket frisk mynte
Topping
Græsk yoghurt
Mynte
Olivenolie
Ristede, saltede græskarkerner
Sådan gør du
Varm en gryde op over medium varme, tilsæt olivenolie og hakket løg, og sautér i 5-10 minutter, til løgene er klare. Tilsæt hvidløg, og sautér i et par minutter mere.
Hæld ærterne i gryden, og tilsæt varm bouillon. Lad det simrekoge i 5 minutter. Tag gryden af varmen, tilsæt yoghurt, og blend suppen med en stavblender, til den er cremet og lysegrøn. Smag til med salt og peber.
Hæld suppen i en beholder med låg, og lad den blive helt kold, minimum 4 timer i køleskabet. Tilsæt mynte lige inden servering, og blend igen.
Hæld den kolde suppe i elegante champagneskåle, og top med en skefuld yoghurt, mynte og ristede, saltede græskarkerner.
Tip
Suppen kan også serveres varm, hvor den vil være ekstra lækker med lidt sprød parmaskinke eller bacon på toppen.