Aertedip Top

Opskrift: Ærtedip med mynte og feta

Perfekt sommersnack som kan serveres sammen med rugbrødschips, rodfrugtchips eller grillet fladbrød. Få opskriften her.

Skrevet af Imerco · 10 juni 2021

Foruden dyppelse til forskellige typer af sprøde chips, er dippen også yderst velegnet som smørelse i burgere eller dyppelse til alverdens grøntsagsstænger.

Er der rester til dagen efter, gør den det også godt ud for cream cheese i en sandwich.

Det skal du bruge

  • 150 gram ærter fra frost
  • 5-6 stilke frisk mynte
  • 3 spsk. græsk yogurt
  • 100 gram feta
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 1 lille fed hvidløg
  • ½ dl god olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 1 håndfuld friskbælgede ærter
  • Ekstra mynte
  • Evt. ærteskud
  • God olivenolie

Sådan gør du

  • Kog ærterne i letsaltet vand i 3-4 minutter, hæld dem i en sigte, og hold dem under den kolde hane, så de køler lidt.
  • Pluk  bladene af mynten, og kom dem i blenderen sammen med ærter, yoghurt , feta, citronsaft og -skal, revet hvidløg og olivenolie.
  • Blend til en cremet puré, der godt stadig må have lidt struktur fra ærterne. 
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Anret i små skåle, og pynt med friskbælgede ærter, mynteblade, ærteskud og dryp af god olivenolie.

Se alle serveringsskåle.