- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Tilbehør og salater
- opskrift ærtedip

Opskrift: Ærtedip med mynte og feta
Perfekt sommersnack som kan serveres sammen med rugbrødschips, rodfrugtchips eller grillet fladbrød. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 10 juni 2021Foruden dyppelse til forskellige typer af sprøde chips, er dippen også yderst velegnet som smørelse i burgere eller dyppelse til alverdens grøntsagsstænger.
Er der rester til dagen efter, gør den det også godt ud for cream cheese i en sandwich.
Det skal du bruge
- 150 gram ærter fra frost
- 5-6 stilke frisk mynte
- 3 spsk. græsk yogurt
- 100 gram feta
- Saften fra ½ citron
- 1 tsk. revet citronskal
- 1 lille fed hvidløg
- ½ dl god olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 1 håndfuld friskbælgede ærter
- Ekstra mynte
- Evt. ærteskud
- God olivenolie
Sådan gør du
- Kog ærterne i letsaltet vand i 3-4 minutter, hæld dem i en sigte, og hold dem under den kolde hane, så de køler lidt.
- Pluk bladene af mynten, og kom dem i blenderen sammen med ærter, yoghurt , feta, citronsaft og -skal, revet hvidløg og olivenolie.
- Blend til en cremet puré, der godt stadig må have lidt struktur fra ærterne.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Anret i små skåle, og pynt med friskbælgede ærter, mynteblade, ærteskud og dryp af god olivenolie.