MEDLEMSTILBUD: Spar 25% på udvalgt Royal Copenhagen! Find dine favoritter til gode priser.
MEDLEMSTILBUD: Spar 25% på udvalgt Royal Copenhagen! Find dine favoritter til gode priser.

De flotte æg farves pink med lage fra syltede rødbeder, fyldes med æggecreme og drysses med ekstra lækkerier på toppen. Få opskrift og fremgangsmetode til at lave de iøjefaldende æg her.
Skrevet af Imerco · 29 oktober 2025Vil du imponere til frokosten med de her skønne æg, der er enormt smukke at kunne servere? De flotte æg farves pink med lage fra syltede rødbeder, fyldes med æggecreme og drysses med ekstra lækkerier på toppen.
Til 12 stk.
6 æg
Lagen fra 1 stort glas syltede rødbeder (1,5-2 dl)
1,5 spsk. cremefraiche 18%
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. dijonsennep
Evt. ¼ tsk. gurkemeje (for flot gul farve)
Lidt tabasco
Salt og peber
Radiser
Skoleagurk
Kapers
Karse
Rejer

Kog æggene i 10 minutter, til de er hårdkogte. Pil dem, og sænk dem ned i et glas eller en bøtte med rødbedelage. Er der for lidt lage, så fyld op med vand.
Lad æggene trække i lagen natten over i køleskabet. Skær æggene over, og grav forsigtigt blommerne ud med en ske. Kom dem i en stavblender eller minihakker sammen med cremefraiche, mayonnaise,
sennep, evt. lidt gurkemeje,tabasco, salt og peber.
Blend til creme, og smag til. Fordel cremen i de halve æg med sprøjtepose eller ske.
Pynt med skiver af radiser og skoleagurk, kapers, karse og rejer. Slut af med friskkværnet peber.
Læs også: Rødbedeblinis med laks og peberrod.