Få Timm Vladimirs opskrift på tarte tatin med skalotteløg

Timm Vladimir har lavet køkkenserien ’Kitchen’ i samarbejde med Imerco. Her fortæller han, hvilke produkter i serien han er særligt glad for – og giver dig opskriften på den lækreste tarte tatin med skalotteløg.

Skrevet af Imerco, d. 30-10-2019 i Inspirér mig
Se alt Timm Vladimir Kitchen

Det er muligvis ikke gået din næse forbi, at madentusiasten Timm Vladimir har lavet et samarbejde med Imerco.

Hans køkkenserie hedder ’Kitchen’ og byder på alt fra gryder og pander til kokkeknive og salt- og peberkværne. Alt sammen udviklet med de funktionelle egenskaber fra det professionelle køkken – klædt i et design, der passer smukt ind i det private hjem.

Læs også: Timm Vladimir: “Køkkenudstyr er ligesom værktøj”

Vi har spurgt Timm Vladimir, hvilke produkter i serien han selv er gladest for at bruge, når han laver mad derhjemme.

Hvad er dit yndlingsprodukt i ’Kitchen’-serien?

”Der er især to produkter, jeg er blevet rigtig glad for at bruge hjemme i mit eget køkken. Det første er salt-og peberkværnene. På mange andre kværne sidder der en skrue i toppen, og når du bruger kværnen, løsner skruen sig. Mange, inklusive mig selv, har nok vænnet sig til det. Men der er jo ikke nogen andre ting i livet, hvor vi ville acceptere, at der røg en skrue løs, hver gang vi brugte det. På kværnene i ’Kitchen’-serien er der ingen skrue i toppen, og du stiller formalingsgraden i bunden. Jeg synes, de er rare at bruge – og flotte med deres enkle, rene design.”

”Det andet produkt er panderne, som har en særlig belægning. Belægningen har nonstick-effekt – men du kan bruge metalredskaber på den uden at gøre skade på belægningen. Normalt skal man vælge mellem en pande med nonstick-effekt – og en pande, man kan bruge metalredskaber på. Med panderne i ’Kitchen’-serien får du begge dele i én pande. Det kræver lidt tilvænning at bruge panderne, fordi man altid har fået at vide, at man ikke må bruge metalredskaber på pander med nonstick-belægning. Men det er fedt, når man har vænnet sig til det.”

Få opskriften på Timm Vladimirs tarte tatin med skalotteløg

Se alt Timm Vladimir Kitchen

Hvad er panderne særligt gode til?

”Panderne fungerer som almindelige nonstick-pander, men kan tåle mere og har en længere holdbarhed. Derfor er de gode til alt, hvad nonstick-pander er gode til. Selvom man godt kan, synes jeg dog ikke, at man skal droppe fedtstoffet helt, når man steger på dem. Fedtstof har mange andre funktioner end blot at forhindre ting i at sidde fast. Det giver f.eks. også en bedre og mere ensartet stegning.”

Kan du anbefale en specifik ret?

”Panderne er rigtig gode til f.eks. at lave en dejlig tarte tatin. Bruger du en pande fra ’Kitchen’-serien, brænder karamellen nemlig ikke fast i bunden, som den ellers ofte gør.”

Vi har selvfølgelig lokket opskriften på Timm Vladimirs bedste tarte tatin ud af ham. Den får du her – så kan du selv teste panden hjemme i køkkenet.

Timm Vladimirs tarte tatin med skalotteløg

Det skal du bruge til at lave tarte tatin med skalotteløg:

600 g skalotteløg

50 g smør

4 spsk. akaciehonning

4 spsk. balsamicoeddike, gerne en rigtig god en

3 friske timiankviste, kun bladene

Havsalt, peber

200 g butterdej

Evt. lidt blød gedeost

Lidt mel til at drysse på bordet, når butterdejen rulles ud.

 

Sådan laver du tarte tatin med skalotteløg:

  • Forvarm ovnen til 200°C.
  • Pil løgene og skær dem i halve. Smelt smørret i en pande, der kan have alle løgene liggende i ét lag, og som kan gå i ovnen. Tilsæt løgene med skærefladen opad, og steg dem ved medium varme i omkring 5 minutter, til de lige er begyndt at brune og blive lidt møre.
  • Tilsæt honning, balsamicoeddike og timian, og steg videre i yderligere 4-6 minutter, til løgene er fint glaserede og brune. Hold godt øje med væsken, så det ikke brænder på.
  • Rul butterdejen ud i en cirkel, der er lidt større end selve panden. Prik den godt med en gaffel, og læg den over løgene i panden. Tryk “overskydende” dej ned langs siderne.
  • Bag i 20-25 minutter, til butterdejen er hævet godt op og har taget farve. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle ned i 4-5 minutter. Husk, at når du sætter en pande i ovnen, bliver håndtaget meget varmt. Så brug altid grydelapper eller et viskestykke, når du tager den ud.
  • Dæk panden med en stor tallerken eller et fad, og vend det hele på hovedet, så tærten ender på tallerkenen. Vær forsigtig, og gør det hele i en rolig, men hurtig bevægelse.
  • Bræk evt. noget god blød gedeost henover, og lad det smelte lidt ned mellem løgene.

  • Server.
Se alt Timm Vladimir Kitchen

Relaterede artikler

Sådan dækker du et farverigt julebord
Inspirér mig

Sådan dækker du et farverigt julebord

Cremet espressomartini til at runde ugen af med
Inspirér mig

Cremet espressomartini til at runde ugen af med

Sådan holder du nytår anno 2017
Inspirér mig

Sådan holder du nytår anno 2017

Pulled duck i slowcooker
Inspirér mig

Pulled duck i slowcooker