Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Hovedretter

Timm Vladimirs grunddej til pasta

Hør hvordan Timm Vladimir opnår perfekt konsistens på sin pastadej.

Skrevet af Imerco · 21 april 2021

importedContent

Timm Vladimir deler tips til valg af mel, viser hvordan dejen skal se ud og forklarer hvordan dejen bedst opbevares, hvis du først skal bruge den senere.

Under videoen får du Timm Vladimirs bud på en god grundopskrift på pastadej.

Ingredienser til pastadej

Mængderne er til 1 person.

Gang derfor op til det antal personer, som du vil lave pasta til.

  • 100 gram mel
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt

Sådan laver du pastadej

Bland mel, æg og salt i en skål. Ælt til dejen er glat. Brug gerne en røremaskine eller en foodprocessor, hvis du har en æltekniv til den. Du kan ikke bruge det almindelige knivblad her.

Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile en times tid på køl. Har du travlt, kan du undlade hviletiden, men det absolut bedste resultat opnås efter hviletid.

Del dejen i passende mængder, gør den lidt flad med hænderne og kør den gennem pastamaskinen. Begynd med maskinens bredeste niveau. Kør pastaen igennem på dette niveau 2-3 gange. Fold den på midten mellem hver gang. Dette gør at du får æltet dejen godt, men også at den bliver mere smidig og kogefast. Gentag på næste niveau. Herefter kan du nøjes med at køre den igennem 1 gang på hvert niveau. Pas på den ikke bliver for tynd. Slut gerne på minimum næstsidste niveau.

Nu står du med en meget lang, tynd pastaplade. Skær den eventuelt over, så den bliver nemmere at håndtere. Skift til den brede fettuccine-valse og kør forsigtigt pastapladen igennem til ønsket længde.

Hæng pastaen til tørre i 15-20 minutter, til den er overfladetør.

Kog herefter i 3-4 minutter. Din hjemmelavet pasta vil ikke blive al dente, som det kendes fra tør pasta, så pas på ikke at overkoge i håb om dette.