Sammensæt den perfekte tapas på bræt

Sammensæt den perfekte tapas på bræt

Tapas inviterer til hyggeligt samvær, nysgerrighed og små smagsrejser, hvor man kan kombinere bidder på kryds og tværs. Få ideer til den perfekte tapasmenu her.

Skrevet af Imerco · 1 oktober 2025

Det perfekte tapasbræt rummer både det sprøde, det cremede, det friske og det salte; en kombination af ost og charcuteri, små delikate snacks og måske lidt sødt til at runde af med. I denne artikel får du Timm Vladimirs fremgangsmetode til at skave det lækreste og mest  indbydende tapasbræt, der både ser smukt ud og smager helt fantastisk.

Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.

Ingredienser til tapas

Ost (1-3 slags)

Vesterhavsost
Emmentaler
Brie

Eller fx Primadonna, Manchego, Port Salut

Skinke (2-3 slags)

Parmaskinke
Serranoskinke
Landskinke

Eller fx almindelige skinke, Bresaola, Coppa

Pølse (2-3 slags)

Spansk snackpølse
Pølse med trøffel

Eller andre gode tapas-pølser

Noget knas

Chiaknækbrød
Saltede mandler
Sojaristede mandler

Dip (1-2 slags)

Hummus
Edamamedip
Persillepesto
Oliventapenade

Noget sødt

Honning
Dadler
Figner
Vindruer

Derudover også oliven, hvidløgsbrød eller andet, du ønsker.

Sådan gør du

Start med skinker og pølser: skær pølserne i skiver og fold skinkeskiverne flot. Anret dem på skærebrættet.

Skær lidt ostene og læg dem på brættet.

Fyld resten af pladsen ud med oliven og nødder – læg det gerne tæt, så brættet ser indbydende ud.

Placer små skåle/glas med dip rundt omkring på brættet.

Læs også: Sådan laver du lækre krydderolier.

Tip

Hvis du vil se mere til Timms madunivers, så se alle videoer med hans opskrifter og tips og tricks her:

Timm Vladimirs madunivers.

tapas på bræt