hvid pizza opskrift

Timm Vladimirs opskrift på hvid pizza

Pizza uden tomatsauce? Ja tak! Den hvide pizza, der også kaldes pizza bianca, er et lækkert alternativ til den klassiske variant. Få Timm Vladimirs opskrift på den lette pizzavariant her.

Skrevet af Imerco · 9 september 2025

I stedet for tomatbund får du en cremet base af ricotta, der smager fantastisk sammen med pesto, kartoffel og evt. kød. Resultatet er sprødt og lækkert, elegant og rustikt – pas på, det kan hurtigt blive din nye favorit-pizza!

Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.

Ingredienser til hvid pizza

Pizzadej

400 g lunkent vand
25 g gær
Olivenolie
600 g mel
14 g salt

Fyld

Ricotta
Kartofler
Pesto
Lidt kød
Parmesan

Sådan gør du

Pizzadej

Vand og rør i røreskål, lad det smelte lidt sammen. Tilføj lidt olivenolie og 600 g mel. Lad dejen køre i ca. 10 minutter, til den har samlet sig.

Tilføj 14 g salt, og kør det sammen.

Så er dejen klar til hævning. Læg et viskestykke på, og lad den hæve i 45-60 minutter, til dobbelt størrelse.

Del op i 4-5 boller. Lad dem hæve yderligere et kvarters tid.

Fyld

Så skal fyldet gøres klar. Start med at slice kartofler i tynde skiver på mandolinjern.

Tag nu en af bollerne og gør flad med fingrene ved at trykke luften lidt ud af pizzaen inde i midten. Stræk så dejen, mens du drejer den rundt, til pizzabunden har den rette størrelse.

Fordel så ricotta på bunden, og herefter kartoffelskiver.

Dryp lidt pesto hist og her. Tilføj lidt kød i små dutter også. Og lidt olivenolie også.

Så er den klar til at blive bagt i ovnen ved 250 grader i 7-10 minutter, eller i pizzaovn ved højere grader i få minutter, til skorpen er sprød.

Tag pizzaen ud, og riv frisk parmesan henover.

Velbekomme!

Læs også: Nemme krydderolier du selv kan lave.

Tip

Brug et mandolinjern til at skære kartoflerne ud i helt tynde skiver.

hvid pizza