Grøn pasta

Opskrift: Grøn pasta

Grøn pasta eller pesto pasta - den simple, men lækre pastaret, der florerer på sociale medier lige nu, har op til flere navne. Få opskriften på en nem og let måde at lave den på lige her.

Skrevet af Imerco · 29 juni 2023

Pesto, burrata og citronskal – yummy! Den lette, lækre pastaret, der ses mange steder på sociale medier, er både delikat at spise lige når pastaen endnu er lun, men kan også nydes kold.

Se alle skåle.

Ingredienser til grøn pasta

En stor håndfuld spinat
En stor håndfuld basilikumblade
Et lille hvidløg
En lille håndfuld nødder - fx cashew
Saften fra 1/2 citron presset med håndkraft
Revet citronskal
Revet parmesanost
Et skvæt havremælk
Friskkværnet peber
Korte pastaer til ca. 2 portioner
Gem evt. lidt af pastavandet til at tykne med.

Sådan laves grøn pasta

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Blend de øvrige ingredienser til en lækker, blød masse i din blender.

Når pastaen er kogt, så hæld vandet fra og hæld pastaen tilbage i gryden igen. Hæld den lækre, grønne masse over pastaen og vend det hele sammen.

Servér i en dyb tallerken eller skål. Servér med burrata-ost, frisk peber, revet citronskal og lidt olivenolie - mums!

Læs også: Pasta med tomat og feta.

Tip

Du kan sagtens gemme resterne af retten, så du har til dagen efter. Spæd blot op med lidt ekstra, friskkogt pasta.

Grøn pasta med burrata-ost