Timm Vladimir har lavet køkkenserien ’Kitchen’ i samarbejde med Imerco. Her fortæller han, hvilke produkter i serien han er særligt glad for – og giver dig opskriften på den lækreste tarte tatin med skalotteløg.
Skrevet af Imerco · 30 oktober 2019Det er muligvis ikke gået din næse forbi, at madentusiasten Timm Vladimir har lavet et samarbejde med Imerco.
Hans køkkenserie hedder ’Kitchen’ og byder på alt fra gryder og pander til kokkeknive og salt- og peberkværne. Alt sammen udviklet med de funktionelle egenskaber fra det professionelle køkken – klædt i et design, der passer smukt ind i det private hjem.
Læs også: Timm Vladimir: “Køkkenudstyr er ligesom værktøj”
Vi har spurgt Timm Vladimir, hvilke produkter i serien han selv er gladest for at bruge, når han laver mad derhjemme.
Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.
”Der er især to produkter, jeg er blevet rigtig glad for at bruge hjemme i mit eget køkken. Det første er salt-og peberkværnene. På mange andre kværne sidder der en skrue i toppen, og når du bruger kværnen, løsner skruen sig. Mange, inklusive mig selv, har nok vænnet sig til det. Men der er jo ikke nogen andre ting i livet, hvor vi ville acceptere, at der røg en skrue løs, hver gang vi brugte det. På kværnene i ’Kitchen’-serien er der ingen skrue i toppen, og du stiller formalingsgraden i bunden. Jeg synes, de er rare at bruge – og flotte med deres enkle, rene design.”
”Det andet produkt er panderne, som har en særlig belægning. Belægningen har nonstick-effekt – men du kan bruge metalredskaber på den uden at gøre skade på belægningen. Normalt skal man vælge mellem en pande med nonstick-effekt – og en pande, man kan bruge metalredskaber på. Med panderne i ’Kitchen’-serien får du begge dele i én pande. Det kræver lidt tilvænning at bruge panderne, fordi man altid har fået at vide, at man ikke må bruge metalredskaber på pander med nonstick-belægning. Men det er fedt, når man har vænnet sig til det.”
”Panderne fungerer som almindelige nonstick-pander, men kan tåle mere og har en længere holdbarhed. Derfor er de gode til alt, hvad nonstick-pander er gode til. Selvom man godt kan, synes jeg dog ikke, at man skal droppe fedtstoffet helt, når man steger på dem. Fedtstof har mange andre funktioner end blot at forhindre ting i at sidde fast. Det giver f.eks. også en bedre og mere ensartet stegning.”
”Panderne er rigtig gode til f.eks. at lave en dejlig tarte tatin. Bruger du en pande fra ’Kitchen’-serien, brænder karamellen nemlig ikke fast i bunden, som den ellers ofte gør.”
Vi har selvfølgelig lokket opskriften på Timm Vladimirs bedste tarte tatin ud af ham. Den får du her – så kan du selv teste panden hjemme i køkkenet.
600 g skalotteløg
50 g smør
4 spsk. akaciehonning
4 spsk. balsamicoeddike, gerne en rigtig god en
3 friske timiankviste, kun bladene
Havsalt, peber
200 g butterdej
Evt. lidt blød gedeost
Lidt mel til at drysse på bordet, når butterdejen rulles ud.
Bræk evt. noget god blød gedeost henover, og lad det smelte lidt ned mellem løgene.