NY TILBUDSAVIS: Fyldt med gode priser på godt køkkengrej!
Få Timm Vladimirs opskrift på tarte tatin, der er en fantastisk tærte til alle sæsoner.
Skrevet af Imerco · 8 september 2025Madentusiast og madskoleejer Timm Vladimir er eminent til at lave mad. Med hans helt egen køkkenserie af brugbare produkter til alle former for madlavning, der kun fås hos Imerco, er det ingen sag at fremtrylle alverdens lækre retter a la Timm.
I artiklen her får du hans lækre opskrift på tarte tatin, men først har vi spurgt ham om hans favoritter i hans køkkenserie. Læs hans anbefalinger her.
Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.
”Der er især to produkter, jeg er blevet rigtig glad for at bruge hjemme i mit eget køkken. Det første er salt-og peberkværnene. På mange andre kværne sidder der en skrue i toppen, og når du bruger kværnen, løsner skruen sig. Mange, inklusive mig selv, har nok vænnet sig til det. Men der er jo ikke nogen andre ting i livet, hvor vi ville acceptere, at der røg en skrue løs, hver gang vi brugte det. På kværnene i ’Kitchen’-serien er der ingen skrue i toppen, og du stiller formalingsgraden i bunden. Jeg synes, de er rare at bruge – og flotte med deres enkle, rene design”, fortæller Timm Vladimir.
”Det andet produkt er panderne, som har en særlig belægning. Belægningen har nonstick-effekt – men du kan bruge metalredskaber på den uden at gøre skade på belægningen. Normalt skal man vælge mellem en pande med nonstick-effekt – og en pande, man kan bruge metalredskaber på. Med panderne her får du begge dele i én pande. Det kræver lidt tilvænning at bruge panderne, fordi man altid har fået at vide, at man ikke må bruge metalredskaber på pander med nonstick-belægning. Men det er fedt, når man har vænnet sig til det,” uddyber han.
”Panderne er rigtig gode til fx at lave en dejlig tarte tatin. Bruger du en pande fra min køkkenserie, brænder karamellen nemlig ikke fast i bunden, som den ellers ofte gør”, tipper Timm Vladimir.
Vi har selvfølgelig lokket opskriften på Timm Vladimirs bedste tarte tatin ud af ham. Den får du her – så kan du selv teste panden hjemme i køkkenet.
600 g skalotteløg
50 g smør
4 spsk. akaciehonning
4 spsk. balsamicoeddike, gerne en rigtig god en
3 friske timiankviste, kun bladene
Havsalt, peber
200 g butterdej
Evt. lidt blød gedeost
Lidt mel til at drysse på bordet, når butterdejen rulles ud.
Forvarm ovnen til 200°C.
Pil løgene og skær dem i halve. Smelt smørret i en pande, der kan have alle løgene liggende i ét lag, og som kan gå i ovnen. Tilsæt løgene med skærefladen opad, og steg dem ved medium varme i omkring 5 minutter, til de lige er begyndt at brune og blive lidt møre.
Tilsæt honning, balsamicoeddike og timian, og steg videre i yderligere 4-6 minutter, til løgene er fint glaserede og brune. Hold godt øje med væsken, så det ikke brænder på.
Rul butterdejen ud i en cirkel, der er lidt større end selve panden. Prik den godt med en gaffel, og læg den over løgene i panden. Tryk “overskydende” dej ned langs siderne.
Bag i 20-25 minutter, til butterdejen er hævet godt op og har taget farve. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle ned i 4-5 minutter. Husk, at når du sætter en pande i ovnen, bliver håndtaget meget varmt. Så brug altid grydelapper eller et viskestykke, når du tager den ud.
Dæk panden med en stor tallerken eller et fad, og vend det hele på hovedet, så tærten ender på tallerkenen. Vær forsigtig, og gør det hele i en rolig, men hurtig bevægelse.
Bræk evt. noget god blød gedeost henover, og lad det smelte lidt ned mellem løgene.
Server.
Læs også: Timms opskrift på pastadej.
Gå på opdagelse i Timm Vladimirs madunivers lige her: