Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Spar 20% når du køber for minimum 200 kr*. Brug koden: SHOPAMOK
Søg varer og brands
Hovedretter

Efterårsrisotto

Når efteråret sætter ind, er der intet bedre end at få varmen over en aromatisk ret. Risotto er nem at lave og kan varieres i det uendelige. Her får du opskriften på en skøn efterårsrisotto med svampe og masser af parmesan.

Skrevet af Inge Skovdal / Imerco · 28 august 2022

Cremet, smagfuld og varmende - sådan kan en lækker risotto vist bedst beskrives. Her får du en opskrift på retten, der både mætter og luner.

Det skal du bruge

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 25 gram smør
  • 500 gram risottoris
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5 dl hvidvin
  • 1,2 liter grøntsagsbouillon
  • 500 gram svampe
  • 100 gram parmesan
  • 100 gram chorizo

Sådan laver du risotto

  • Brug efterårsskovens vilde svampe eller køb dem du kan få i supermarkedet.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Sauter løg i smør til de er klare.
  • Tilsæt risen og svits i ca. 1 minut.
  • Hæld hvidvin ved og rør.
  • Skru ned for varmen og hæld lidt bouillon ved.
  • Lad risen absorbere væden og hæld mere bouillon hver 10 minut.
  • Rengør svampene og skær dem i mundrette stykker.
  • Steg de rengjorte svampene på en tør pande.
  • Tag gryden af varmen og rør stegte svampe og revet parmesan i risottoen.
  • Top med stegt chorizo.

Server risottoen med sprødt brød til samt ekstra parmesan.