Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Hovedretter

4 måder at lave juleand

Hvordan kan du bedst lide juleanden? Er du til den traditionelle tilberedning af en hel andesteg i ovn eller har du mod på at prøve andre, lækre opskrifter af – så giver vi dig her 4 måder at tilberede and til jul.

Skrevet af Imerco · 10 december 2020

importedContent

1. Den traditionelle – and i ovn

Når julen allerhelst skal følge de traditioner, vi kender og elsker, så skal andestegen selvfølgelig smage, som vi kender den - anden skal tilberedes i ovnen og have lækkert, sprødt skind.

Få opskriften på den perfekte andesteg her.

Se vores køkkengrej til andestegen fra Cook & Baker her

2. Den udendørs – andesteg på grill

Giv andestegen lidt ekstra aroma og delikat røgsmag ved at tilberede den på grillen. 
And i gasgrill skal stege omkring fem timer ved ikke alt for høj varme, og tricket er blandt andet at vende anden undervejs.
Hvis temperaturen i din grill er højere, bliver tilberedningstiden kortere. Så husk at anvende et stegetermometer, og tag anden af når kernetemperaturen er 75 grader!

Se alle grille her

3. Den nemme – pulled duck i slowcooker

Går du efter et alternativ til den klassiske andesteg, så er pulled duck et lækkert bud. Den skal tilberedes i slowcooker, hvilket gør, at du ikke blot en velsmagende ret, du får også hænderne fri til andre gøremål juleaftensdag. Slowcookeren passer nemlig sig selv under hele tilberedningen.

Få opskriften på pulled duck i slowcooker her.

Se alle slowcookere her

Fiskars Hard Face pande

4. Den saftige - i sous vide

En sous vide tilbereder dine råvarer langsomt. Den lange tilberedningstid i vakuumpose og vandkar gør, at julemiddagens and bliver fantastisk saftig og mør, fordi væden ikke fordamper. 
Vakuummet ved sous vide gør også, at mængden af kød ikke bliver mindre, så der går ikke noget af den lækre juleand til spilde.

Et godt tip er at stege anden på skindsiden inden servering, så får den helt sprødt skind. 

Få opskriften på and i sous vide her.

Se alt til sous vide her