- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Forretter
- Minitærter med løgkompot og brie

Lækre hapsere: Minitærter med løgkompot og brie
De små, sprøde minitærter med fyld af gratineret brie og løgkompot med portvin er så nemme at lave, at alle kan være med. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 23 oktober 2023En rulle butterdej, en portion løgkompot og en brie er alt, der skal til. Arrangér dem smukt på et stort fad – og så dem så eller forsvinde i en ruf!
Opskrift på minitærter med løgkompot og brie
Opskriften giver 12 stk.
Ingredienser til løgkompot
400 g løg
25 g smør
3 stilke timian
½ tsk. salt
60 g sukker
1 dl portvin
½ dl æbleeddike
Friskkværnet peber
Derudover også:
1 rulle frisk butterdej
1 brie (200 g)
Evt. 60 g valnøddekerner
Sådan gør du
Snit løgene i strimler. Varm en gryde op, tilsæt smør og kom løgene på, når smørret er smeltet. Lad løgene sautere i 5 minutter, tilsæt så salt og timianblade. Lad løgene snurre under låg i ca. 10 minutter.
Tilsæt sukker, portvin og eddike, og lad løgene simre videre – nu uden låg – i 35 minutter mere, indtil væden er kogt væk. Smag til med peber. Lad kompotten køle af.
Tænd ovnen på 190° varmluft. Rul butterdejen lidt ud og skær den ud 12 i firkanter, der måler 9 x 9 cm. Fyld dem i en muffinform af metal med plads til 12 muffins. Klem dejen godt ned i fordybningerne og op ad siderne. Kom 1 spsk. løgkompot på hver tærtebund. Skær brien ud, så du har 12 ensartede stykker. Læg et stykke brie på hver tærte.
Bag minitærterne i ca. 22-25 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem køle 5-10 minutter, inden du forsigtigt drejer dem løs, og vipper dem ud af formen.
Servér med frisk timian på toppen.
Læs også: Lækker lakserillette med fennikelsalat.
