Vær opmærksom på falske hjemmesider, konkurrencer og profiler der udgiver sig for at være fra Imerco
TILBUD og andre gode priser på godt køkkengrej, se det store udvalg.
Vær opmærksom på falske hjemmesider, konkurrencer og profiler der udgiver sig for at være fra Imerco
TILBUD og andre gode priser på godt køkkengrej, se det store udvalg.
Æg i cocotte er en skøn, lun ret til de fleste frokoster - fx julefrokosten, hvor klassisk julemad får et twist. Få opskriften her.
Skrevet af Imerco · 6 november 2023I den her lækre - og ikke mindst nuttede, lille ret - får æggene selskab af spinat og ikke mindst røget hellefisk, som giver en lækker, letrøget smag til retten. Mums, siger vi bare!
400 g frossen helbladet spinat
20 g smør
1 fed hvidløg
Lidt friskrevet muskat
Salt og friskkværnet peber
100 g røget hellefisk i skiver
4 spsk. cremefraiche 38%
4 æg
Desuden også 1 bundt purløg samt flüte eller andet ristet brød.
Kom den frosne spinat i en gryde med et par spsk. vand. Damp spinaten under låg ved lav varme til den er tøet op. Hæld/klem væsken fra, og tilsæt smør og finthakket hvidløg. Sautér i et par minutter. Krydr med lidt revet muskat, salt og friskkværnet peber.
Smør fire minigryder/cocotter/ramekiner (10 cm i diameter) med smør, og fordel spinaten heri. Kom lidt røget hellefisk ovenpå samt 1 spsk. cremefraiche 38%. Slå forsigtigt 1 æg ud i hver cocotte. Drys med lidt salt og peber.
Bag i ovnen ved 180° i ca. 12-15 minutter indtil æggene har sat sig, men er smilende. Servér lune med masser af frisksnittet purløg på toppen og gerne med flute eller ristet brød til.
Velbekomme!
Læs også: Laksrillette med fennikelsalat.
Røget hellefisk kan erstattes med røget laks, hvis du foretrækker det.