Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Køkkentips

9 ting du skal bruge i køkkenet, når du flytter hjemmefra

Det er spændende at flytte hjemmefra og skabe sit eget hjem, men der er også meget at tænke på. Her får du inspiration til, hvilket køkkengrej du ikke kan undvære.

Skrevet af Imerco · 1 august 2017

importedContent

1. Tallerkener

Noget af det første du skal anskaffe til køkkenskabet, når du er flyttet hjemmefra, er tallerkener. Sørg for at have en tallerken eller to, så du har noget at spise af, uanset om du selv kokkererer, henter takeaway eller får rester med hjem fra din mor. Køb en enkelt tallerken fra dit yndlingsstel, hvor du efterhånden kan tilføje flere, eller køb et billigere tallerkensæt, som ofte kommer i en pakke, så du kommer godt fra start med både almindelige, små og dybe tallerkener.

Se alle tallerkener

2. Glas

Drikkeglas er heller ikke til at undvære i det nye hjem. Når du lige er flyttet hjemmefra, behøver du ikke en perfekt glassamling. Start med et par høje, klassiske vandglas, som sagtens kan bruges til at drikke både kaffe, vin og drinks i starten, og så kan du altid udvide din samling efterhånden.

Se alle glas

Læs også: Glaspest? Sådan får du skinnende, rene glas

3. Bestik

Når du skal flytte hjemmefra, kan det godt betale sig at købe et rigtigt bestiksæt. Selvom plasticbestikket måske virker som en god løsning i starten, får pænt og holdbart bestik bare maden til at smage lidt bedre – selv bolognesen på tredjedagen. Et lækkert bestiksæt er en god investering og behøver bestemt ikke at koste en formue.

Se alt bestik

Læs også: Flyverust: Sådan får du bugt med grimme pletter på dit bestik

4. Gryder og pander

Sørg for som minimum at have en gryde og en pande, så du er dækket ind til dine livretter. Start med at købe en mindre gryde i rustfrit stål, der kan rumme 2-3 liter – de små gryder er perfekte til at koge alt fra pastaskruer til nye kartofler. Køb også en god basis stegepande på 25-30 cm til kyllingefileten eller spejlægget, og tilføj eventuelt en wok, som er god til lette grøntsagsretter.

Se alle gryder og pander

Læs også: Undgå slidte gryder: Her er den bedste guide

5. Opbevaringsbokse

En god ting til køkkenet er en samling opbevaringsbokse i forskellige størrelser, så du undgår madspild, og nemt kan gemme dine rester. Det er både godt for miljøet ­– og din pengepung.

Se alle opbevaringsbokse

6. Opvaskegrej

Det er de færreste, der er så heldige at have en opvaskemaskine i deres første hjem, så en god opvaskebalje, opvaskebørste og et par lækre viskestykker er ikke til at undvære, når du flytter hjemmefra.

Se alt opvaskegrej

7. Knive

Når du skal til at hakke, snitte og skære din egen mad, er det fedt at have et par gode knive. Du kommer langt med en god brødkniv, en urtekniv og en skarp kokkekniv – og selvfølgelig et par skærebrætter, ét til kød og ét til grønt.

Se alle knive

Læs også: 5 køkkenknive der gør din madlavning til en leg

8. Skåle

En af de letteste opskrifter af kaste sig ud, når man er flyttet hjemmefra, og for alvor skal i gang med madlavningen selv, er frikadeller. Når du skal røre farsen til frikadeller godt sammen, har du brug for en god skål. Gå efter et sæt med skåle i forskellige størrelser, så er du godt dækket ind.

Se alle røreskåle

9. Uundværlige småting

Derudover er det en god ide at fylde din nye køkkenskuffe med lidt køkkenudstyr, der ikke ser ud af meget, men gør din hverdag meget lettere. Det kan fx være kartoffelskræller, piskeris, grydeske, palet, dåseåbner, ostehøvl, saks og decilitermål – så er du godt rustet til voksenlivet.

Se alle køkkenredskaber

Gå efter lidt, men godt i starten. Der er mange ting i et køkken, du måske gerne vil have, men start i det små med nogle gode basisting, så kan du altid udvide senere. Det er federe at have to supergode knive end syv halvdårlige.