SHOP AMOK: Se de vilde tilbud og andre gode priser!
Hvis du vil forlænge holdbarheden på dine madvarer i mere end blot et par dage, så er vakuumering vejen frem! Få Timm Vladimirs bedste tips til at forlænge holdbarheden bedst muligt.
Skrevet af Imerco · 1 oktober 2025Pointen med at vakuumere er, at vi fjerner den luft omkring fødevarerne, der ellers er med til at fordærve maden. Dermed kan holdbarheden forlænges, så vi kan mindske madspild og få mest muligt ud af de madvarer, vi køber.
Se alt fra Timm Vladimir Kitchen.
Det første er at kunne forlænge fødevarers holdbarhed. I stedet for at putte madrester i køleskabet for at spise dem inden for et par dage, kan du med vakuumering få dem til at holde i helt op til 14 dage. Det samme gælder mad i fryseren. For eksempel kan en culottesteg holde sig i fryseren i 6-8 måneder, men helt op til 2 år, hvis den vakuumeres.
Det andet er, at det er pladsbesparende at vakuumere. Mange madvarer opbevares i bøtter, hvor der altid vil være lidt luft omkring maden – og selve bøtten fylder også. Ved at vakuumere minimerer du pladsforbruget, når luften suges ud, så det faktisk kun er selve maden, der optager plads.
Kom madvaren i en vakuumpose. Den har typisk riller på den ene side, mens den anden side er helt glat.
Siden med rillerne, skal vende nedad.
Før posens åbning ind i selve vakuummaskinen.
Vær opmærksom på, om den vare, du skal vakuumere er våd eller tør – og indstil maskinen efter det.
Start maskinen. Luften trækkes nu ud, og til sidst forsegler maskinen posens åbning, så den lukker helt tæt.
Poser til vakuumering fås typisk på rulle, så du selv kan klippe passende størrelser af. Husk at forsegle bunden først, så der netop dannes en pose.
Hvis du vil se mere til Timms madunivers, så se alle videoer med hans opskrifter og tips og tricks her: