Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Køkkentips

Bagning med børn: Sjovt og lærerigt

Det kan være lidt af en udfordring at finde på noget sjovt med børnene, når vejret inviterer til indendørs aktiviteter – men fortvivl ikke. Tag børnene med i køkkenet og få en sjov og lærerig dag sammen.

Skrevet af Imerco · 8 februar 2017

importedContent

Se alle bageartikler

Bagning for både børn og voksne

Bagning er ikke kun en hyggelig aktivitet, som samler familien. Det er også lærerigt for både børn og voksne. Børnene får ny viden om råvarer – hvor kommer æggene f.eks. fra, og hvordan laver man mel? De får samtidig en forståelse for, hvordan de forskellige ingredienser arbejder sammen – at gær får brødet til at hæve, og sammenpisket æg og sukker bliver til æggesnaps. Sidst, men ikke mindst, får børnene øvet begreber som gram, kilo og deciliter. Samtidig lærer vi voksne tålmodighedens dyd, for når børnene er med i køkkenet, er det helt og aldeles på deres præmisser!

Læg en voksdug på køkkenbordet inden du slipper børnene løs. Så skal du nemlig ikke bekymre dig om, hvordan bordpladen ser ud bagefter, og hvordan du får den skinnende ren igen.

Slip kreativiteten løs og bag muffins 

Børn har den mest fantastiske fantasi, og de vil derfor have en fest med at pynte de kager, I sammen har bagt. Netop derfor er det en god idé at bage muffins, som kan pyntes på tusind forskellige måder.

Giv børnene frit spil når kagerne skal pyntes. Lav glasur i vilde farver ved hjælp af rødbedesaft eller maste brombær, form fantasifulde figurer i fondant eller brug en sprøjtepose til at lave et fint mønster med smørcreme.

Se alle muffinforme

Muffins og sprøjtepose

Læs også: 8 nemme tips: Brug din røremaskine i dagligdagen

En anden stor fordel ved muffins er, at dejen ikke skal bage mere end ca. 12 minutter, så børnene når ikke at miste tålmodigheden. Da det er små portioner, kan I lave flere forskellige slags dej – måske endda hver jeres og konkurrere om, hvem der har lavet de flotteste og mest velsmagende muffins.

Lav først en grunddej af smør, sukker, mælk, æg, mel, vanilje og bagepulver. Læg så forskellige ingredienser som hakkede nødder, chokolade, jordbær, revet gulerod eller banan i små skåle, så børnene selv kan vælge, hvad de vil have i deres muffins.

Se alle bageartikler