Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Brød

Sådan bager du de bedste hveder

Aftenen før store bededag skal der varme hveder på bordet – gerne smurt med et køligt lag smør. Prøv disse nemme, lækre og luftige af slagsen.

Skrevet af Imerco · 1 maj 2017

importedContent

Se alle bageartikler

Mmm, duften af nybagte hveder kan få de flestes tænder til at løbe i vand, og traditionen tro er det aftenen før store bededag, de skal serveres. Traditionen med de lækre, lune hveder opstod, da man i 1686 slog alle bededage sammen til én stor bededag, hvor selv bagerne skulle holde fri. Derfor bagte de hveder aftenen før, som folk kunne tage med hjem og varme dagen efter – men de var så lækre, at folk ikke kunne holde fingrene fra dem. Det samme er disse luftige hveder, som også sagtens kan spises på andre tider af året.

Den bedste opskrift på hveder

Antal: 16 stk.

Det skal du bruge til hveder:

3 1/2 dl kold sødmælk

15 g gær

2 æg

1/2 stk. groft salt

1 tsk. stødt kardemomme

50 g sukker

Ca. 700 g hvedemel

50 g blødt smør

Hvis du ønsker en stærkere kardemommesmag, så tilsæt 1 tsk. ekstra kardemomme.

Sådan laver du hveder:

  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt æg, salt, kardemomme, smør og sukker og tilsæt derefter melet lidt efter lidt.
  • Ælt dejen til den er let og smidig, og lad den hvile i 30 minutter.
  • Form dejen til 16 lige store boller, læg dem på en bageplade og lad dem hæve til ca. dobbeltstørrelse. Når de er hævet, vil de nå sammen, så de får form som hveder.
  • Bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Læs også: 8 nemme tips: Brug din røremaskine i dagligdagen

Se alle røremaskiner

Ingredienser til hveder

Se alle bageartikler