Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til boligen? Shop Amok her
Søg varer og brands
Hovedretter

Julemiddag på grill - 3 tips til at grille til jul

Er du grillmester om sommeren, så er der intet i vejen for at fortsætte med at fremtrylle mørt og saftigt kød resten af året. Julemiddagen kan også tilberedes på grill – her får du 3 tips til at grille julemaden og få gavn af røgsmag og grillstriber.

Skrevet af Imerco · 17 december 2020

importedContent

1. Andestegen

Andestegen bliver mør og saftig, når den grilles.

And skal have indirekte varme, når du tilbereder den på grillen. Læg den hele steg i et fad eller en foliebakke og giv den 5-6 timer og en temperatur på 120-130 grader. 

Et godt tip er at vende anden undervejs og bruge et stegetermometer, så du kan tage anden af grillen, når den når en kernetemperatur på 75 grader og er færdig.

Se alle fade her

2. Kålen

Hvorfor ikke tilberede tilbehøret til julemiddagen på grillen? Det kan nemt lade sig gøre og der er flere måder at tilberede for eksempel kål på grillen. 

Du kan nemt lave den traditionelle rødkål i et fad på grillen. Snit kålen fint og krydr med nelliker, kanel, anis, ingefær, laurbærblade eller andre varme krydderier og urter. 

Er du ikke til rødkål, er grillet spidskål også en lækker tilbehørsret. Læg kvarte spidskål direkte på grillen og giv dem de karakteristiske grillstriber, før du griller kålen færdig ved indirekte varme i et fad. Grillet spidskål serveres bedst med persillesmør og citron.

Se alle gasgrille her

3. Kartoflerne

Når nu du griller andesteg og rødkål, hvorfor så ikke også sætte kartoflerne på grillen? Det er ganske let at koge kartofler på grillen.

Rens eller skræl kartoflerne og læg dem i en foliebakke. Hæld vand over, så det dækker kartoflerne halvt og top af med friske krydderurter som timian eller rosmarin. 

Dæk foliebakken med et stykke sølvpapir, og lad kartofler få 5 minutter mere, end du ville give dem i en almindelig gryde på komfuret.