Opskrift på hvidløgsrejer i Vermouth-sauce

Hvidløgsrejer i Vermouth-sauce

Forkæl smagsløgene med saftige hvidløgsrejer i en cremet vermouth-sauce. En nem og elegant ret - perfekt som en let hovedret til gæsterne.

Skrevet af Imerco · 13 maj 2025

Hvidløgsrejer i Vermouth-sauce er den perfekte sommerhovedret – let, smagfuld og klar på under 30 minutter. Server med brød og et glas kølig hvidvin til en afslappet middag i solen.

Se alle gryder og stegepander

Hvidløgsrejer i Vermouth-sauce

4 personer

500 g rå tigerrejer med skal (optøede)
3 fed hakket hvidløg
1 spsk. olivenolie
30 g smør
1 dl tør, hvid vermouth
1 dl kyllingebouillon
2,5 dl piskefløde
40 g friskrevet parmesan
En håndfuld frisk basilikum
Lidt citronsaft
Salt og friskkværnet peber


Desuden
500 g spaghetti
1 citron

Sådan gør du

Pil rejerne, og dup dem tørre i køkkenrulle. Varm en stor pande op, og tilsæt olivenolie og halvdelen af smørret. Steg rejerne ad to omgange sammen med lidt af det hakkede hvidløg – giv dem ca. 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber, og vip dem over på en tallerken. 

Kom igen smør på panden, og steg resten af hvidløget i 1 minut. Tilsæt vermouth, og lad det koge ind til det halve. Tilsæt så kyllingebouillon, og lad også det koge ind til det halve. Tilsæt piskefløde, og lad saucen koge, til den er cremet. Rør parmesan i, og derefter de stegte rejer.

Smag til med salt, peber og evt. nogle dråber frisk citronsaft. Servér med friskhakket basilikum, citron, godt brød og pasta.

Tip

Tilsæt et ekstra skvæt citronsaft og lidt fintrevet citronskal lige inden servering – det løfter smagen, og giver retten en frisk, sommerlig kant.

Citronskiver