Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Medlemstilbud: Shop og spar 20-40% på ALT* stel, glas og bestik. Se tilbuddene her
Søg varer og brands
Køkkentips

Sådan skærer du en hel kylling ud

En hel kylling kan virke uoverskuelig at håndtere, men det er slet ikke så svært. Vi guider dig til, hvordan du steger en lækker, saftig kylling – og skærer den ud i fine stykker bagefter.

Skrevet af Imerco · 13 marts 2017

importedContent

En helstegt kylling er altid mere saftig og lækker end kyllingefileter, men for mange er spørgsmålet, hvordan man skærer den ud i fine stykker. Læs med her, og find ud af, hvordan du let og elegant klarer parteringen.

Sådan skærer du en hel kylling ud

  • Lad kyllingen hvile i 15 minutter, inden du begynder at skære den ud.
  • Start med at skære ned mellem lår og bryst. Skær så lårene af, og del dem i under- og overlår.
  • Skær vingerne af ved at skære ned i leddet mellem bryst og vinge.
  • Læg kyllingen på ryggen, skær ned langs brystbenet i midten, og frigør brystkødet fra skroget.
  • Til sidst deler du brystfileterne i to på midten.
  • Anret det hele på et stort fad og servér straks.

For en nem og hurtig partering kan du skifte kniven ud med en fjerkræsaks.Læs også: 5 køkkenknive der gør din madlavning til en leg

Opskrift: Nem helstegt kylling med krydderurter og citron

Kylling

Det skal du bruge til nem helstegt kylling med krydderurter og citron:

1 hel kylling

3 citroner

3 fed hvidløg

En håndfuld friske krydderurter - f.eks. timian og rosmarin

Olivenolie, salt og peber

Sådan laver du nem helstegt kylling med krydderurter og citron:

  • Rengør kyllingen grundigt både indvendigt og udvendigt. Nogle gange er indvoldene fjernet, og andre gange er de i en pose, som du kan bruge til suppe eller kassere.
  • Hak hvidløg, skær citronerne i kvarte, og skyl krydderurterne grundigt.
  • Kom det hele ind i kyllingen.
  • Gnid den fyldte kylling med olie, salt og peber, og læg den i et stort ovnfast fad.
  • Steg kyllingen ved 200 grader i 45-60 minutter.
  • Lad den hvile i 15 minutter, inden du skærer den ud.
  • Servér kyllingen med lækkert brød, syltede agurker og en sprød, grøn salat til.

Læs også: En stegeso er din bedste ven til simremad i ovnen 

Gem kyllingeskroget i fryseren, og tag det op, næste gang du har tid og overskud til at lave en hjemmelavet kyllingefond.