Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Medlemstilbud: Shop og spar 20-40% på ALT* stel, glas og bestik. Se tilbuddene her
Søg varer og brands
Køkkentips

En stegeso er din bedste ven til simremad i ovnen

En stegeso! Fadet med det sjove navn er uundværligt, når du skal give dig i kast med lidt lækker slow cooking. Madblogger Malou Rotvel Pagh guider dig til det perfekte resultat her.

Skrevet af Imerco · 1 oktober 2016

importedContent

Se alle stegesøer

Malou Rotvel Pagh, madblogger på klidmoster.dk og faguddannet gastronom 

En stegeso fungerer som en lille ovn i sig selv, hvor man putter mad ned i, lægger låg på og sætter den ind i ovnen, og du får vidunderligt mørt kød. En stegeso er lidt af et multiværktøj, for du kan kokkerere et helt måltid i den. Lav for eksempel en bund af linser eller rodfrugter, læg grøntsager ovenpå, derefter kød og til sidst lidt væde. Sæt retten i ovnen i omkring tre timer, og du har et fantastisk måltid!

Rosendahl stegeso

Derfor skal du have en stegeso i køkkenskabet

Det er utrolig nemt at lave mad i en stegeso. En leg at lave kulinariske oplevelser som osso buco, helstegt kylling eller langtidsbraiserede svinekæber. Ned i stegesoen, låget på, rør rundt et par gange undervejs – og du er klar til at imponere, fortæller Malou Rotvel Pagh. Når du laver din mad i en stegeso over mange timer, så bliver råvarerne nemlig langsomt varmet op. En stegeso fordeler også varmen helt jævnt, fordi der kommer varme fra alle sider. Det giver mørt og lækkert kød. Selv hvis det ikke er den dyreste udskæring, så sørger en stegeso for, at maden bliver til gourmet.

En stegeso, som også kan kaldes en römertopf, er din helt egen miljøbevidste og genanvendelige stegepose. Den sørger nemlig for, at væden ikke fordamper. I stedet holder en stegeso på fugtigheden i kødet, så du kan servere saftige stege, som alle vil tale om bagefter. Og en stegeso af ler bliver faktisk kun bedre med tiden. Den suger nemlig mindre og mindre af væden, så din mad bliver saftigere og saftigere.

Romertopf stegeso

Du kan lave den lækreste risengrød i en stegeso. Hæld ris, mælk og salt i stegesoen, og sæt den i en kold ovn. Sæt temperaturen på 30 grader, og rør i grøden hver halve time. Tre timer senere har du den dejligste grød. Og den brænder ikke på!

Det skal du huske, når du har en stegeso

  • Hvis du har en stegeso i ler, skal den kort ligge i blød, inden du sætter den ind i ovnen. Ellers kan leret krakelere.
  • Husk også, at ovnen skal være kold, når du sætter ler-stegesoen ind, mens dem af glas og silikone kan tåle lidt større temperatursving.
  • Gør altid stegesoen helt ren, så alle belægninger kommer af.

Se alle stegesøer