Klik & hent efter 1 time

Byt i butik

Prismatch

Mangler du nyt til køkkenet? Gå på opdagelse her
Søg varer og brands
Køkkentips

Her er de køkkenknive, som gør din madlavning til en leg

En kniv er ikke bare en kniv! Det ved vi, der elsker at lave mad. Vi guider dig her til hvilke typer af køkkenknive, som er uundværlige i din samling.

Skrevet af Imerco · 14 juni 2021

importedContent

Knive er måske de vigtigste redskaber i dit køkken.

En kniv til dit hjemmebagte rugbrød. En kniv til din velduftende steg. En kniv, der kan skære grøntsagerne igennem første gang – forskellige overflader og madvarer kræver forskellige køkkenknive.

Bliv skarpere på, hvilken kniv du skal vælge, når du skal hakke, snitte, udskære og filetere.

Psst, få en professionel knivslibning hos Imerco, som samarbejder med H.W.Larsen. Du afleverer blot knivene i din lokale Imerco, så sørger vi for resten.

Se alle køkkenknive

koekkenknive guide

Urtekniven: Køkkenkniven til de små udskæringer

At stå med en 20 centimeter lang klinge og forsøge at skære i kartofler eller grøntsager er ikke altid lige let. Invester derfor i en urtekniv. En lille kniv er uundværlig i dit køkken, når du håndterer de mindre udskæringer. Især løg og porrer er meget lettere at skære ud med en smart, lille kniv. Vælg en der ligger godt i din hånd, så du nemt kan styre den præcis, som du vil.

Husk at vedligeholde dine køkkenknive med et strygestål. Så bliver de ikke sløve med tiden.

Se alle urteknive

koekkenknive guide

Grøntsagskniv: Skarpt, ikke for langt blad

Grøntsagskniven er særligt udviklet til at hakke og snitte alt fra bløde tomater til hårde rodfrugter. Det skarpe blad er længere end urteknivens og kortere end et kokkeknivsblad, og det giver dig derfor god kontrol over både skære- og snitteopgaver i det grønne køkken. En kniv, der ligger godt i hånden!

Se alle grøntsagsknive

koekkenknive guide

Santokukniven: Hak og snit i en håndevending

Når du skal snitte grøntsager, så er det kniven med det smukke navn, Santoku, du skal have fingrene i. Knivbladet er bredt helt ned til spidsen, hvor kokkekniven i stedet buer opad. Det gør det meget lettere at hakke og snitte og skære helt tynde skiver, uden at noget smutter. Santoku er ofte lidt kortere end en kokkekniv, men er tungere mod spidsen. Derfor ligger den bedre i hånden, når du skal hakke løs.

Se alle santokuknive

koekkenknive guide

Universalkniven: Køkkenkniven, der kan bruges til næsten alt

En universalkniv kan du bruge til det meste. Den er ikke elegant som andre køkkenknive, men den er nødvendig, når du har travlt. Skal du grovhakke noget, som for eksempel nødder, er den helt perfekt. Den har nemlig et mellemstort blad – nogle gange med takker. Men brug den nu ikke til at skære en steg ud. Så vil du ende med at stå og skære flere gange frem og tilbage, og det flossede snit vil ødelægge dit kød.

Vask altid dine køkkenknive i hånden. De bliver nemlig sløve af opvaskemaskinen.

Se alle universalknive

koekkenknive guide

Kokkekniven: Den store, vigtige kniv til kød

Kokkekniven er uundværlig! Det er vigtigt at sørge for at vælge en, der ligger godt i hånden, fordi den er større end andre køkkenknive. Men længden gør det nemt for dig at skære stegen perfekt, så du bibeholder den saftighed, vi alle drømmer om. Skiverne bliver jævne, du imponerer gæsterne, og maden vil med garanti smage meget, meget bedre. Skal der skæres helt tyndt, anbefaler vi dig en egentlig forskærerkniv.

Se alle kokkeknive

koekkenknive guide

Brødkniven: Skær lige, flotte skiver

En god brødkniv giver dig bagerflotte skiver, lækre overskårne rundstykker til morgenmad, perfekte skrå stykker flute til suppen og imponerende lette skiver rugbrød til madpakken. Med en almindelig universalkniv ville det være en helt anden historie. Brødknivens bølgeskær bevæger sig nemlig sikkert igennem brødet, så du slipper for fladmaste oplevelser. Derfor er brødkniven et absolut must i det komplette køkken.

Tjek om dine køkkenknive er skarpe nok ved at se, om de kan skære lige igennem et stykke papir eller skindet på en tomat.

Se alle brødknive

koekkenknive guide

Filetkniven: Kniven, der sørger for perfekt filetering

En filetkniv er kendetegnet ved sit lange smalle knivblad, som er så tilpas tyndt og bøjeligt, at det kan skære helt ind langs ben og skind, når du skal filetere en fisk eller udskære et stykke kød. Bladet skal have en længde, der gør, at kniven kan glide igennem større emner. 

Se alle filetknive

koekkenknive guide

Forskærekniv: uundværlig til stegen

En forskærerkniv har et langt, lige knivblad, som gør den ideel til at skære enhver steg ud i perfekte skiver. Men har man sagt forskærerkniv, så har man også sagt forskærergaffel. Sørg derfor for enten at købe et samlet sæt eller tilkøb en forskærergaffel ved siden af. 

Se alle forskærerknive