Den perfekte opskrift til dine reste-grøntsager

Har du også grøntsager til overs fra gårsdagens middag? Gratinér dem og mindsk unødvendigt madspild.

Skrevet af Imerco, d. 02-06-2021 i Grønne tips

Tiloversblevne grøntsager og rester såsom kogte kartofler og porrer, dampede asparges, bønner, blomkål og broccoli kan forvandles til det dejligste, grønne og gratinerede stop spild af mad-fad.

Se alt madopbevaring

Det skal du bruge

  • Grøntsager fra dagen før
  • 2 dl mælk
  • 1,5 dl fløde
  • 2 store æg
  • 100 gram revet parmesan
  • Salt og peber
  • 2-3 skiver daggammelt hvedebrød (eller andet franskbrød)
  • Evt. friske krydderurter og citron til topping

Sådan gør du

  • Rør mælk, fløde, æg, parmesan og salt og peber sammen i en skål.
  • Fordel kogte grøntsager i et smurt fad.
  • Hæld blandingen over grøntsagerne.
  • Bræk 2-3 skiver tørt hvedebrød i mindre stykker, og vend dem med lidt olivenolie og salt i en skål.
  • Fordel brødet over gratinen og bag den ved 180 grader i ca. 40-45 minutter.

Top evt. gratinfadet med en frisk urtesalat af fx bredbladet persille og ramsløg vendt med et par dråber citronsaft, fintrevet citronskal, salt og olivenolie.

Se alle ovnfaste fade

Relaterede artikler

Klar parat, klimavenlig skolestart!
Grønne tips

Klar parat, klimavenlig skolestart!

Den klimavenlige buket: vælg blomster der er i sæson
Grønne tips

Den klimavenlige buket: vælg blomster der er i sæson

Hvor stor klimasynder er din julemad?
Grønne tips

Hvor stor klimasynder er din julemad?

Pas på dine ting – det vil klimaet takke dig for
Grønne tips

Pas på dine ting – det vil klimaet takke dig for